Raport oficial: Avionul Malaysia Airlines s-a prabusit in ocean cu o viteza foarte mare

Marti, 09 August 2016, ora 14:39
4874 citiri
Raport oficial: Avionul Malaysia Airlines s-a prabusit in ocean cu o viteza foarte mare
Foto: Malaysia Airlines

Zborul MH370 al Malaysia Airlines, disparut in urma cu peste doi ani de pe ecranele radarelor, s-a prabusit in ocean cu o viteza foarte mare, arata un studiu publicat marti si care tinde sa confirme ideea ca avionul s-a prabusit in zona unde se desfasoara cautarile.

Avionul Boeing 777 al companiei aeriene malaeziene a disparut la 8 martie 2014, cu 239 de persoane la bord, la scurt timp dupa ce a decolat din Kuala Lumpur cu destinatia Beijing, si s-a scufundat in Oceanul Indian. Aceasta disparitie constituie unul dintre cele mai mari mistere din istoria aviatiei civile.

Operatiuni de cautare conduse de Australia se concentreaza asupra unei zone vaste de 120.000 de kilometri patrati, de trei ori cat suprafata Elvetiei, informeaza AFP.

Deocamdata, aceste cautari nu au dus la nimic concret si unii experti estimeaza ca, daca avionul era pilotat de cineva, el ar fi putut plana mult dincolo de zona de cautari.

Insa analizele aprofundate intreprinse de constructorul de avioane Boeing si noile date ale Ministerului american al Apararii dau de inteles ca, indiferent de rolul pilotului sau al pilotilor, avionul s-a scufundat in apa oceanului cu o viteza extrem de mare, informeaza publicatia The Australian.

Atunci cand MH370 a ajuns la capatul rezervelor sale de carburant, el a incetinit inainte de a se scufunda la 35.000 de picioare adancime (10.600 de metri), cu o viteza situata intre 12.000 si 20.000 de picioare pe minut, estimeaza Boeing in acest studiu.

Aceasta prabusire brutala a fost confirmata de noile date analizate de Ministerul Apararii al Australiei, printre care semnalele emise automat de avion si captate de satelit, a declarat seful Biroului australian pentru siguranta transporturilor, Greg Hood, potrivit The Australian.

Seful agentiei care coordoneaza cautarile a adaugat ca aceasta informatie confirma ideea ca MH370 "s-a prabusit probabil in zona operatiunilor de cautare de 120.000 de kilometri patrati", potrivit publicatiei australiene.

Aceasta zona a fost fixata plecand de la ipoteza ca, la final, avionul nu mai avea pe nimeni la comanda sa si ca a ramas fara combustibil.

Australia, Malaezia si China - tari din care erau originari majoritatea pasagerilor - au convenit sa suspende cautarile la finalul celor intreprinse in zona actuala, pana cand va aparea "o informatie noua si credibila".

Speculatiile menite sa explice aceasta disparitie se concentreaza in principal pe o defectiune mecanica sau structurala, o luare de ostatici sau un act terorist, insa pana in prezent nimic nu a venit sa confirme un scenariu sau altul.

Saptamana trecuta, un expert canadian a lansat ipoteza ca avionul ar fi fost prabusit controlat in Oceanul Indian de catre unul dintre piloti.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Malaysia Airlines prabusit viteza ocean, #raport oficial Malaysia Airlines, #cautari Malaysia Airlines, #Malaysia Airlines perimetru cautari , #avion