S-a aflat motivul prabusirii navetei Virgin Galactic

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 12:30
7458 citiri
S-a aflat motivul prabusirii navetei Virgin Galactic
Foto: mbandf.com

Naveta experimentala Virgin Galactic s-a rupt in aer dupa ce un sistem menit sa reduca viteza la coborare s-a declansat prematur, potrivit anchetatorilor guvernamentali.

Doua aripi rotitoare ale navetei SpaceShipTwo, un sistem de siguranta vital pentru reintrarea in atmosfera, s-au activat prea repede, potrivit lui Christopher Hart, presedintele Comisiei Nationale pentru Siguranta Transportulurilor din SUA, arata The Telegraph.

Aripile respective, care se afla la spatele aparatului de zbor, actioneaza ca niste frane, care ii permit navetei sa incetineasca. Dupa ce este declansata, o parghie roteste aripile de la spatele navetei pana la un unghi de 90 de grade astfel incat acestea actioneaza ca o carma. Dupa incetinire, se intorc in pozitia normala, iar aparatul se indreapta spre Pamant.

Sistemul are nevoie de un proces in doua etape. Copilotul declansase sistemul, insa Hart spune ca al doilea pas a inceput prea repede, "fara sa se fi dat comanda respectiva".

Naveta Virgin Galactic s-a prabusit: Un pilot a murit, al doilea s-a parasutat si e grav ranit (Video)

Hart a spus la o conferinta duminica noapte ca aripile s-au activat la viteza de 1 Mach, viteza sunetului, dar nu ar fi trebuit sa o faca pana cand naveta nu ar fi atins cel putin 1,4 Mach, adica 1.715 kilometri pe ora.

Anterior, circulasera multe zvonuri in legatura cu o posibila problema a motoarelor folosite de naveta si despre introducerea unui nou si mult mai puternic combustibil, care ar fi putut fi cauzele accidentului, insa anchetatorii au descoperit ca rezervorul si motorul erau intacte, ceea ce inseamna ca nu a existat o explozie.

In accident a fost ucis copilotul Michael Alsbury, in varsta de 39 de ani, in timp ce pilotul Peter Siebold, de 43 de ani, s-a parasutat si acum este internat cu rani grave.

SpaceShipTwo facea teste de zbor si nu avea inca aprobare pentru zboruri comerciale.

Virgin Galactic, detinuta de omul de afaceri Richard Branson, planuia sa duca pasageri la altitudini mai mari de 100 de kilometri deasupra Pamantului. Compania a vandut in avans bilete in valoare de 250.000 de dolari la aproximativ 800 de doritori.

Branson sperase sa inceapa zborurile in 2015, dar a declarat sambata ca proiectul nu va fi pornit din nou pana cand nu va fi stabilita cauza accidentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
Cîrstoiu neagă trimiterea pacienților de la Spitalul Universitar la clinica familie sale. ”Acest fragment dovedeşte exact opusul”
Cîrstoiu neagă trimiterea pacienților de la Spitalul Universitar la clinica familie sale. ”Acest fragment dovedeşte exact opusul”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, reafirmă, într-o postare pe Facebook de joi, 18 aprilie, că este supus „unei masive campanii de manipulare şi...
#Virgin Galactic prabusire naveta, #naveta Galactic cauza prabusire, #Nava Virgin cauza prabusire , #avion