Scandal dupa scandal: United Airlines e acuzata ca a incinerat cadavrul iepurelui urias fara acordul proprietarului

Marti, 02 Mai 2017, ora 13:47
3955 citiri
Scandal dupa scandal: United Airlines e acuzata ca a incinerat cadavrul iepurelui urias fara acordul proprietarului
Foto: Facebook/United

Compania aeriana United Airlines se afla din nou in centrul unui scandal, dupa ce a fost acuzata ca a incinerat, vineri, cadavrul iepurelui urias Simon - care a murit congelat la bordul uneia dintre aeronavele sale la sfarsitul lunii aprilie - fara sa ceara consimtamantul stapanei animalului.

Simon, un iepure din rasa urias-german, cu dimensiuni impresionante, avand o lungime de 90 de centimetri, a fost gasit mort la sfarsitul lunii aprilie in cusca sa din cala unui avion al companiei United Airlines, dupa ce aeronava a aterizat pe Aeroportul O'Hare din Chicago, venind de la Londra.

Stapana animalului, Annette Edwards, un fost model Playboy, a cerut o autopsie, insa a aflat ca trupul neinsufletit al animalului a fost incinerat, vineri. Annette Edwards acuza compania United Airliness de "musamalizare" si sustine ca reprezentantii acesteia nu i-au cerut permisiunea inainte de a il incinera pe iepurele Simon.

Simon a murit dupa ce un angajat al Aeroportului International O'Hare din Cichago a plasat iepurele, dintr-o eroare, intr-un compartiment frigorific. Simon a ramas peste noapte in aeroport si trebuia sa ajunga la resedinta viitorului sau proprietar, un crescator de animale din Ohio, in ziua urmatoare.

"Intreaga afacere miroase a musamalizare. Am solicitat in mod repetat companiei United Airlines sa imi predea trupul neinsufletit al lui Simon, pentru ca acesta sa fie examinat aici, in Marea Britanie, insa ei nu au facut asta. Voiam doar sa aflu in ce fel a murit. Era intr-o forma fizica foarte buna atunci cand a plecat din casa mea, iar dupa 24 de ore era mort", a spus Annette Edwards, care locuieste in Stoulton.

"Apoi, vineri, ei mi-au telefonat in sfarsit si mi-au spus ca l-au incinerat si ca nu mai puteau sa faca nimic in aceasta privinta. Eu banuisem ca l-au scapat din brate si Simon a cazut pe jos, dar am aflat ca a murit congelat, iar acest fapt m-a socat. Am cerut inregistrarile video, dar ei nu au vrut sa mi le predea. Acum stiu de ce", a adaugat ea.

Annette, in varsta de 65 de ani, a prezentat jurnalistilor de la The Sun o copie a unui certificat medical eliberat pe numele lui Simon, dupa un control efectuat de medicul veterinar local, Jonathan Niccol.

Medicul veterinar l-a consultat pe Simon pe 19 aprilie si a scris in acel formular ca animalul "avea o forma fizica buna" si era "pregatit sa calatoreasca".

Iepurele Simon avea varsta de 10 luni atunci cand a murit.

Tabloidul The Sun afirma ca Simon era fiul celui mai mare iepure din lume - Darius, un mascul din rasa urias german ce are o lungime de 1,3 metri.

Compania United Airlines, care a avut parte de cateva saptamani extrem de dificile din cauza publicitatii negative, dupa ce unul dintre pasagerii ei a fost brutalizat in timp ce era escortat in afara avionului, a anuntat ca a purtat discutii cu Annette Edwards, fiind animata de "dorinta de a face lucrurile corect".

"Suntem intristati de moartea lui Simon si am colaborat cu Annette Edwards pentru a ajunge la o solutie satisfacatoare", a declarat un purtator de cuvant al companiei aeriene.

Un pasager al United Airlines a fost intepat de un scorpion in timpul zborului

Un nou incident la bordul American Airlines: cat pe ce sa se ajunga la bataie, de la un carucior de copil (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#compania United Airlines, #cadavru iepure urias, #iepure urias Simon , #avion