Spectacol pe cerul Capitalei - ceremonie la Monumentul Eroilor Aerului

Duminica, 19 Iulie 2015, ora 09:26
4361 citiri
Spectacol pe cerul Capitalei - ceremonie la Monumentul Eroilor Aerului
Foto: Realitatea Tv

O ceremonie militara si religioasa cu depuneri de coroane de flori, in memoria eroilor aviatori, va avea loc duminica, intre orele 9:00 si 10:00, la Monumentul Eroilor Aerului din Piata Aviatorilor din Capitala.

Pe timpul ceremoniei vor evolua aeronave militare de tip IAR-330 Puma, IAK-52, C-27J Spartan, Antonov AN-30, IAR-99 Soim si MiG-21 LanceR, dar si aeronave apartinand Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Roman de Informatii, Aeroclubului Romaniei, Scolii Superioare de Aviatie Civila si companiei TAROM.

Manifestarea este organizata cu prilejul Zilei Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene.

Tot duminica, intre orele 10:00 - 17:00, va fi Ziua Portilor Deschise la Muzeul National al Aviatiei Romane din Bucuresti, unde pot fi admirate materiale semnificative ale istoriei aeronauticii romanesti: avioane militare, statii de radiolocatie, tehnica de artilerie antiaeriana si rachete sol-aer, machete, uniforme, decoratii si documente de arhiva.

La muzeu, in cadrul Galeriei de arta "Pictor Ion Taralunga", poate fi vizitata expozitia "Arta in aviatie", care cuprinde tablouri (grafica si pictura) cu tematica de aviatie, cele mai multe sub semnatura lui Ion Taralunga, vitrine cu obiecte si documente din creatia artistica a pilotilor, sculpturi, statuete, crochiuri si caricaturi cu tematica de aviatie.

Si la Baza 71 Aeriana "General Emanoil Ionescu" de la Campia Turzii va fi Ziua Portilor Deschise duminica, la eveniment fiind asteptat sa participe si ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Cu acest prilej, vor avea loc zboruri demonstrative cu aeronave civile si militare, exercitii aeriene tactice cu MiG-21 LanceR, IAR-330 Puma, IAR-99 Soim, IAR-316B si C-27J Spartan, lansari de parasutisti si va fi organizata o expozitie de aeronave.

Pe 20 iulie, odata cu praznuirea Sfantului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al temerarilor zborului, se sarbatoreste Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Ziua Aviatiei spectacol avioane, #muzeu Aviatie porti deschise , #avion