SUA pregatesc super-avionul invizibil. O aeronava va costa peste 500 de milioane de dolari (Video)

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 10:21
15517 citiri
SUA pregatesc super-avionul invizibil. O aeronava va costa peste 500 de milioane de dolari (Video)
Foto: rpdefense

Noul bombardier Long-Range Strike (LRS-B) este un avion invizibil cu raza lunga de actiune a carui fabricare va costa 550 de milioane de dolari. Cele 80-100 de astfel de aeronave militare vor putea fi folosite in 2024-2026.

Marile companii americane Boeing si Lockheed Martin Corporation si-au unit fortele din nou pentru a concura in programul de fabricare a acestor "avioane invizibile" care fac parte dintr-un proiect initiat de Air Force Statele Unite. Boeing doreste sa se implice in acest proiect ca prim contractor si Lockheed Martin, ca prim asociat, potrivit Defence Update.

Aceasta nu este prima data cand Boeing si Lockheed Martin Corporation lucreaza impreuna. Cele doua companii si-au unit fortele in anul 2008 pentru a dezvolta programul "Next Generation Bomber", dar echipa s-a dizolvat odata cu terminarea proiectului in 2010. Si avionul invizibil F-22 Raptor a fost produs tot datorita colaborarii dintre cei doi giganti.

Rusia testeaza in secret arma hipersonica (Video)

Acest avion performant reprezinta unul dintre cele trei programe de top prioritare ale Air Force. Celelalte doua sunt construirea avionului F-35 de catre Lockheed Martin si realizarea avionului de alimentare in zbor produs de Boeing.

Echipa celor doua companii va concura pentru obtinerea proiectului Long-Range Strike impotriva Northrop Grumman, producatorul bombardierului B-2 Spirit Stealth.

"Boeing si Lockheed Martin merg impreuna cu tot ce au mai bun din cele doua companii in sprijinirea programului LRS-B si suntem onorati sa ajutam U.S. Air Force si in privinta acestei prioritati nationale", a declarat Dennis Muilenburg, presedinte si CEO al companiei Boeing Defence, Space & Security.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#noul bombardier invizibil SUA, #proiect top Air Force, #avion invizibil raza lunga actiune, #avion invizibil Boeing Lockheed Martin , #avion