Un avion a evitat in ultima clipa o drona: Au fost raniti la bord

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 12:33
6984 citiri
Un avion a evitat in ultima clipa o drona: Au fost raniti la bord
Foto: Facebook/ Porter Airlines

Un avion canadian cu 54 de pasageri la bord a evitat in ultima clipa o drona, in apropiere de Toronto.

In urma manevrei, au fost raniti usor doi insotitori de bord ai echipajului, au anuntat autoritatile, precizand ca este cel mai grav caz de acest fel de pana acum din Canada.

Avionul Bombardier Q400, al Porter Airlines, care decolase de la Ottawa, se afla la 2.750 de metri altitudine si cobora spre aeroportul Billy Bishop, cand pilotii au vazut drona.

"Doi membri ai echipajului au facut o manevra evaziva pentru a evita obiectul neidentificat", a spus un purtator de cuvant al Transportation Safety Board of Canada (TSB), Genevieve Corbin.

"Evaluarea initiala a pilotilor a fost ca semana cu un balon. Dupa audiere, exista posibilitatea ca obiectul sa fi fost o drona", a declarat un purtator de cuvant al Porter Airlines, Brad Cicero.

Aeronava a aterizat in siguranta, luni, in jurul orei locale 7:30 (14.30 ora Romaniei).

TSB a lansat o ancheta, a anuntat Corbin, precizand ca este pentru prima data cand face acest lucru in urma unui astfel de incident.

Presedintele filialei canadiene a Asociatiei Internationale a Pilotilor, Dan Adamus, a declarat telefonic pentru Reuters ca nu a mai auzit niciodata ca un avion sa fie nevoit sa faca manevre bruste pentru a evita o drona in Canada.

"Este o sursa importanta de ingrijorare pentru piloti", a spus el.

In iunie, Ministerul canadian al Transporturilor a lansat o campanie menita sa convinga oamenii sa nu lanseze drone in zona aeroporturilor sau a culoarelor de zbor.

In Canada, persoanele care folosesc drone cu greutate mai mica de 35 de kilograme, in scop recreational, nu au nevoie de permis. Autoritatile iau in prezent in calcul posibilitatea de a reglementa si acest sector.

In ultimii ani, in Statele Unite s-au inregistrat numeroase incidente in care au fost implicare avioane si drone.

In luna aprilie, politia din Marea Britanie a anuntat ca o aeronava britanica de pasageri s-a ciocnit cu o drona in timp ce se pregatea sa aterizeze pe Aeroportul Heathrow din Londra.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#avion lovit drona Canada, #raniti avion drona Canada, #Porter Airlines drona , #avion