Un avion Carpatair a ratat aterizarea la Roma: 16 persoane ranite - Update

Duminica, 03 Februarie 2013, ora 07:30
7153 citiri

Mai multe persoane au fost ranite si spitalizate sambata seara, dupa ce un avion cu 50 de persoane la bord, apartinand companiei romanesti Carpatair, care efectua un zbor intern pentru Alitalia, a ratat aterizarea si a iesit de pe pista, pe Aroportul Rome-Fiumicino.

Avionul, de tip ATR 72, care plecase de la Pisa (nord), se afla pe iarba si este usor inclinat pe o parte, cu trenul de aterizare rupt, au anuntat pompierii si autoritatile portuare.

Unul dintre cei raniti spitalizati a suferit o fractura la nivelul bazinului, potrivit agentiei italiene Ansa.

Anchetatorii vor incerca sa stabileasca cu exactitate circumstantele accidentului, iar cele doua ipoteze privilegiate sunt conditiile meteorologice nefavorabile - rafale puternice de vant si ploaia - care au ingreunat aterizarea sau o eroare de pilotare.

Aeroportul Roma-Fiumicino a ramas deschis traficului, insa una dintre piste a fost inchisa.

Potrivit presei italiene, parteneriatul dintre Carpatair si Alitalia este foarte controversat, in ultimele luni, in urma mai multor incidente.

UPDATE: Conform jurnalistilor italieni, in incident au fost ranite 16 persoane cand avionul a ratat aterizarea si a iesit de pe pista. Doi dintre raniti, printre care si o romanca, se afla in stare mai grava.

La 22 ianuarie, un avion al companiei, care asigura o legatura Roma-Ancona, a fost nevoit sa efectueze o aterizare de urgenta la Ancona, imediat dupa decolare. La 5 ianuarie, un avion care a decolat de la Ancona s-a intors din drum, din cauza unor probleme de presurizare care i-a obligat pe pasageri sa utilizeze mastile de oxigen.

La 10 ianuarie, compania a negat, intr-un comunicat, o lipsa de fiabilitate, denuntand o "campanie de presa" alimentata de catre "sindicatele italiene ale pilotilor", nemultumiti de parteneriatul cu Alitalia.

Pe langa liniile Ancona-Roma si Pisa-Roma, Carpatair asigura, de asemenea, legatura Roma-Bolonia, incepand din ianuarie.

"Suntem impresionati de numarul de avarii si probleme cu care se confrunta aceasta companie. De altfel, eu am alertat autoritatile din domeniul aviatiei civile, dar nu am primit un raspuns", a declarat Marco Veneziani, secretarul la nivel national al sindicatului Uil Trasporti, pentru postul de televiziune SkyTg24.

Carpatair a castigat, in februarie 2012, o licitatie privind asigurarea anumitor zboruri interne Alitalia, cu doua avioane de tip ATR 72-500 de cate 70 de locuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#aterizare ratata Roma, #Carpatair aterizare ratata Roma, #raniti Carpatair Roma , #avion