Un avion cu 116 persoane a disparut in Africa

Joi, 24 Iulie 2014, ora 12:23
22548 citiri
Un avion cu 116 persoane a disparut in Africa
Foto: Swiftair

Compania Air Algerie a anuntat pierderea contactului cu unul dintre avioanele sale, care decolase din orasul Ouagadougou, din statul african Burkina Faso. Aparatul are 116 persoane la bord.

UPDATE - Potrivit unor surse citate de CCTV News, avionul s-ar fi prabusit langa capitala statului Niger, Niamey. Informatia nu a fost insa confirmata.

Avion prabusit in Africa: Un roman, printre victime

"Serviciile de control aerian au pierdut legatura cu unul din avioane, joi, care zbura de la Ouagadougou spre Alger, la 50 de minute dupa decolare", se arata intr-un anunt facut de companie, arata Daily Star, care citeaza AFP.

O sursa din cadrul companiei a declarat pentru AFP ca avionul a fost inchiriat de Air Algerie de la o companie spaniola, fiind vorba de compania Swiftair, care a confirmat, intr-un comunicat, ca a inchiriat operatorului aerian Air Algerie un avion MD83 (foto) care a decolat din Ouagadougou, din statul african Burkina Faso, cu destinatia Alger, destinatie care nu a fost insa atinsa.

Swiftair a mai precizat ca la bordul avionului se aflau 110 pasageri si 6 membri ai echipajului. In prezent se fac cercetari pentru a se stabili cu exactitate ce s-a intamplat cu aparatul de zbor, se mai arata in comunicat.

Doua celule de criza au fost infiintate de autoritati pentru a se ocupa de incident, una in Ouagadougou, si una in Alger.

Un oficial algerian a declarat pentru Reuters ca avionul a disparut deasupra orasului Goa din statul Mali si ca e improbabil ca rebelii din Mali sa doboare avionul, pentru ca nu au arme care sa fie in stare de asa ceva.

Ministrul francez al Transporturilor a informat ca la bordul avionului "erau probabil" multi cetateni francezi.

Avionul disparut in Africa s-a prabusit in Niger

Incidentul vine dupa o serie neagra de evenimente care au implicat avioane de pasageri in 2014. Miercuri, un avion al unei companii taiwaneze s-a prabusit pe o insula din Taiwan, evenimentul soldandu-se cu zeci de morti.

Saptamana trecuta, un avion al Malaysia Airlines cu 298 de pasageri la bord a cazut in estul Ucrainei, cel mai probabil fiind doborat de o racheta sol-aer lansata de separatistii pro-rusi din regiunea Donetk.

Un alt aparat al Malaysia Airlines cu sute de pasageri la bord s-a prabusit in luna martie in Oceanul Indian, eforturile de gasire a ramasitelor acestuia neavand succes pana in acest moment.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Algeria Africa avion disparut, #Africa Air Algeria avion disparut, #Air Algeria avion disparut pasageri , #avion