Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un avion F-35, invizibil pe radar, s-a prabusit

Vineri, 28 Septembrie 2018, ora 23:15
13400 citiri
Un avion F-35, invizibil pe radar, s-a prabusit

Un avion invizibil pe radar, F-35, s-a prabusit, vineri, in Carolina de Sud, acesta fiind primul accident in care este implicat noul avion al armatei americane, cel mai scump din istorie.

Potrivit unui oficial militar american care a dorit sa ramana anonim, aparatul F-35B s-a prabusit la mijlocul zilei in apropiere de o baza a Corpului Puscasilor Marini din comitatul Beaufort, pe coasta Atlanticului, relateaza AFP.

Pilotul s-a catapultat si a fost gasit in viata.

Aparatul a fost "total distrus", a precizat responsabilul militar.

Incidentul survine la o zi de la prima misiune de lupta, in Afganistan, a acestui aparat ultramodern, ultratehnologizat pentru a reusi sa evite radarele cele mai sensibile.

La fel precum aeronavele utilizate joi in Afganistan, avionul distrus vineri era un F-35B, varianta lui F-35 cu decolare pe distanta scurta si aterizare verticala, iar costul sau este de circa 100 de milioane de dolari.

Lansat la inceputul anilor 1990, F-35 este cel mai scump program de inarmare din istoria militara americana, cu un cost total estimat pentru Pentagon de aproape 400 de miliarde de dolari, obiectivul fiind producerea a aproape 2.500 de aparate in deceniile urmatoare.

Incluzand mentenanta, costul total al lui F-35 este evaluat la 1.500 miliarde de dolari pentru toata durata programului, pana in 2070.

Dezvoltarea avionului a fost marcata de intarzieri fata de calendar si depasiri de buget.

In iunie 2014, intreaga flota de F-35 a SUA a fost consemnata la sol in urma unei decizii a autoritatilor americane, pentru a fi investigate cauzele unui incendiu misterios survenit la bordul unuia dintre aceste aparate.

Anul trecut, aproximativ 50 de avioane F-35A ale ale Fortelor Aeriene ale SUA au fost retinute la sol la baza aeriana Luke (Arizona) din cauza unei probleme privind oxigenul pilotilor. Dar toate acele incidente s-au produs la sol, mai noteaza AFP.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#avion accident prabusire F35 , #avion
Comentarii
Poza MAMULOS
MAMULOS
rank 5
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
Fiind invizibil, avionul n-a putut fi gasit!