Un avion gigant Airbus Beluga a aterizat in premiera in Romania

Miercuri, 18 Mai 2016, ora 21:46
9903 citiri
Un avion gigant Airbus Beluga a aterizat in premiera in Romania
Foto: Facebook/Bucharest Airports Aeroport

O aeronava de mari dimensiuni Airbus A300-600ST (Super Transporters), cunoscuta sub numele comercial Beluga, a aterizat pentru prima data pe un aeroport din Romania.

Aeronava a aterizat miercuri, in jurul orei 18.30, pe Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) si a fost intampinata de doua masini de pompieri, care au stropit-o cu tunurile de apa, in semn de salut, informeaza News.ro.

"Este un oaspete cel putin interesant, un oaspete de seama, aici, pe aeroport, pentru ca este o raritate sa vezi un astfel de avion pe orice aeroport din lume, nu numai pe un aeroport din Romania.

Iata ca il avem astazi (miercuri, n.red.) aici, este unul dintre cele mai mari avioane care a aterizat vreodata pe Aeroportul Henri Coanda sau pe un aeroport din Romania si l-ati vazut cat de maiestuos a venit la aterizare", a declarat Valentin Iordache, directorul de comunicare al Aeroportului International Henri Coanda.

Potrivit lui Iordache, avionul va stationa doar cateva ore in Romania, urmand sa decoleze joi dimineata.

"Daca anvergura si lungimea sunt apropiate de alte avioane de mari dimensiuni, diametrul fuselajului este special, este mult mai mare, pentru a putea transporta obiecte voluminoase, si mai ales alte fuselaje, pentru alte aeronave", a mai spus directorul de comunicare al Aeroportului International Henri Coanda.

Avionul, care este operat de compania Airbus Transport International, a venit in Romania dinspre Turcia si isi va continua zborul spre Germania, au declarat, pentru News.ro, surse din domeniul aviatiei

Airbus Beluga, considerat cel mai mare avion de transport din lume operational in prezent, este o versiune a avionului de pasageri A300-600 modificata pentru a transporta marfuri de dimensiuni foarte mari.

In prezent, cinci astfel de avioane sunt in activitate, toate fiind operate de Airbus Transport International, filiala a grupului Airbus.

Avioanele sunt folosite in special pentru a transporta parti de avioane Airbus A320 si A330 de mari dimensiuni - fuselaj, aripi, componente ale cozilor - dinspre diferite uzine catre cele doua linii de asamblare Airbus, de la Toulouse si Hamburg, potrivit paginii de internet a Airbus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Airbus Beluga premiera Romania, #avion Airbus Beluga Romania , #avion