Un avion militar s-a prabusit la Craiova (Video)

Joi, 23 August 2012, ora 11:04
8440 citiri
Un avion militar s-a prabusit la Craiova (Video)
Foto: roaf.ro

Un avion militar IAR 99 Soim cu dubla comanda, al Centrului de Cercetari si Incercari in Zbor Craiova, s-a prabusit in apropiere de Craiova, joi, la ora 10.30.

Deocamdata nu se stie in ce conditii a avut loc accidentul. Se pare ca la bord se aflau doua persoane - un instructor si un pilot. Potrivit informatiilor preliminare, un om a murit si celalalt a fost ranit.

Avionul efectua un zbor de antrenament, iar pilotul este cel care a murit la impact. Instructorul, care a reusit sa se catapulteze, este ranit si a fost preluat de urgenta de catre un echipaj SMURD.

Aeronava s-a prabusit la scurt timp de la decolare, la 500 de metri nord de pista.

In momentul impactului, avionul a luat foc, iar pompierii incearca sa stinga incendiul, care este situat insa la aproximativ doi kilometri in afara perimetrului Aeroportului Craiova. O ancheta a fost demarata pentru a se stabili cu exactitate ce s-a intamplat.

Aeronava este distrusa in totalitate, iar la fata locului s-au deplasat mai multe echipaje ale ISU, SMURD, dar si ale jandarmilor. Potrivit unor cercetari preliminare, cauza prabusirii nu a fost reprezentata de conditiile meteo.

Avionul IAR 99 Soim este produs de Avioane Craiova SA. El este folosit in special pentru antrenamente si instructie, dar poate asigura si misiuni de atac la sol sau misiuni de recunoastere. Avionul este primul cu reactie proiectat si construit in totalitate in Romania, incepand cu anul 1987.

Ministerul Apararii Nationale a transmis, ulterior, identitatile celor doi aflati la bordul aeronavei. Astfel, comandorul Aurelian Cojocaru este pilotul care a murit. El era seful Sectiei piloti incercare, navigatie si meteorologie, avea 900 de ore de zbor pe acest tip de aeronava, 48 de ani, era casatorit si avea un copil, potrivit comunicatului MApN, remis Ziare.com.

Instructorul ranit este locotenent-comandorul Mihail-Relu Ioana, de 35 de ani, instructor si pilot de incercare, cu peste 700 de ore de zbor pe acest tip de aeronava.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#avion militar prabusit Craiova, #avion IAR 99 prabusit Craiova, #IAR 99 prabusit, #accident aviatic militar Craiova , #avion