Un studiu Harvard arata ca 12% dintre piloti sunt deprimati. Unii au chiar ganduri sinucigase

Vineri, 16 Decembrie 2016, ora 14:29
2545 citiri
Un studiu Harvard arata ca 12% dintre piloti sunt deprimati. Unii au chiar ganduri sinucigase
Foto: Arhiva Pixabay

Un studiu realizat de cercetatorii de la Harvard a scos la iveala ca 12,6% dintre piloti intrunesc criteriile pentru a fi diagnosticati cu depresie.

Prin comparatie, din populatia totala a SUA, doar 7% s-a confruntat cu episoade de depresie anul trecut, noteaza autorii studiului citat de CNN.

Oamenii de stiinta au decis sa permita celor intervievati - 3.500 de piloti - sa raspunda anonim, online. Cei mai multi dintre piloti se temeau sa raspunda, pentru a nu-si pune in pericol cariera.

S-a dovedit nu numai ca sufera de depresie si au ganduri sinucigase, dar multi dintre pilotii chestionati nici nu cauta ajutor, tot de teama sa nu-si piarda jobul.

Studiul a fost facut in perioada aprilie - decembrie 2015, plecand de la tragedia care a avut loc in Alpii francezi, cand un co-pilot deprimat al companiei Germanwings a prabusit intentionat avionul cu 150 de pasageri in care se afla.

Autorii studiului au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a masca adevaratul tel al intrebarilor, acela de a strange informatii legate de sanatatea mintala a pilotilor.

Studiul a aratat ca 4,1% dintre piloti au avut ganduri sinucigase in ultimele doua saptamani.

S-a descoperit ca erau mai deprimati cei care fusesera victime ale harturii, atat sexuale, cat si verbale.

Studii anterioare au aratat ca o serie de profesii vin la pachet cu mult stres si chiar simptome de depresie. In aceasta categorie intra personalul medical, politistii, personal militar (mai ales cel aflat departe de casa).

De-a lungul timpului s-a demonstrat ca mai multe tragedii aviatice au fost deliberate, pilotii deprimati, cu ganduri sinucigase, prabusind intentionat avioanele.

Un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii a aratat ca mai putin de jumatate dintre cei care sufera de depresie se trateaza, in ciuda faptului ca tratamentele din prezent sunt eficiente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#studiu piloti depresie, #piloti deprimati raport, #piloti ganduri sinucigase , #avion