Avocat retinut in dosarul judecatoarei Cirstoiu: Mita de 420.000 de euro, cu TVA

Miercuri, 28 August 2013, ora 15:12
3132 citiri
Avocat retinut in dosarul judecatoarei Cirstoiu: Mita de 420.000 de euro, cu TVA

Avocatul Lucian Bagia, care apare in dosarul judecatoarei Veronica Cirstoiu, a fost retinut de procurorii DNA si este prezentat, miercuri, la Curtea de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

UPDATE: Instanta a admis propunerea procurorilor si a dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile pe numele avocatului. Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la instanta suprema.

Mita cu TVA

Avocatul este acuzat de infractiunile de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Din Ordonanta de retinere intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in cursul lunii aprilie 2012, avocatul Lucian Bagia impreuna cu o alta persoana, a pretins suma de 350.000 euro si a primit de la Marian Staicu (fratele lui Dinel Staicu, n.red.) suma de 1.900.052 lei (aproximativ 420.000 euro, reprezentand suma pretinsa plus TVA).

Banii au fost ceruti de Bagia pentru ca acesta a lasat sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, Sectia a II-a penala, astfel incat acestia sa pronunte o decizie favorabila lui Staicu (fost Nutu) Dinel.

Presupusa interventie a avocatului viza recursul declarat de inculpatul Dinel Staicu impotriva incheierii de mentinere a masurii arestarii preventive, in scopul pronuntarii unei hotarari de punere in libertate a inculpatului, intr-un dosar penal in care acesta era judecat in stare de arest preventiv (cunoscut drept dosarul Transgaz), mai arata procurorii.

Pentru a-si atinge scopul, avocatul Lucian Bagia a convenit cu Marian Staicu sa fie incheiat un contract de asistenta juridica fictiv, prin care sa se ateste, necorespunzator adevarului, faptul ca suma de bani care urma sa fie data pentru presupusa influentare a judecatorilor ar reprezenta un onorariu de avocat.

In consecinta, Marian Staicu, cu ajutorul lui Popescu Carmen Ioana, l-a determinat pe reprezentantul legal al unei societati comerciale sa incheie in fals, cu avocatul Lucian Bagia, un contract de asistenta juridica, in temeiul caruia a fost data aceluiasi avocat, prin virament bancar, suma de 1.900.052 lei (reprezentand, la acea data, echivalentul a aproximativ 420.000 euro), care includea, in fapt, suma de 350.000 euro pretinsa pentru influentarea judecatorilor si TVA aferenta.

In acest dosar, atat judecatoarea Veronica Cirstoiu, cat si Dinel Staicu, Ioana Popescu si Marian Staicu se afla in arest preventiv.

C.B.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#avocat Lucian Bagia retinut, #avocat retinut judecatoare Cirstoiu, #avocat retinut Dinel Staicu , #avocati