Avocatura, sabie cu doua taisuri - interviu

Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 18:39
2177 citiri
Avocatura, sabie cu doua taisuri - interviu

Cum se construieste brandul personal al unui avocat, care sunt avantajele si dezavantajele unui business de avocatura, dar si ce au avocatii romani de invatat de la un brand precum Deloitte?

Totul este explicat de Silvia Axinescu, intr-un interviu acordat Business 24.

Avocata considera ca una dintre cele mai mari provocari ale meseriei sale este intelegerea modului in care este organizata afacerea clientului.

Avocat cu experienta in cadrul Deloitte, Silvia Axinescu crede ca seriozitatea angajamentelor si calitatea serviciilor oferite sunt trasaturi definitorii pentru orice avocat de top.

Ce au de invatat avocatii din Romania de la o multinationala precum Deloitte?

Reff si Asociatii este societatea de avocati afiliata Deloitte Romania si opereaza impreuna cu practica multidisciplinara a Deloitte Romania. Apartenenta la echipa multidisciplinara a Deloitte permite oferirea unor solutii complete la problemele clientilor.

Totodata, interactiunea si colaborarea stransa cu colegii nostri sunt de natura sa solutioneze neclaritati de ordin fiscal, contabil, economic sau chiar tehnic ce pot surveni, facand astfel posibila intelegerea completa si aprofundata atat a mecanismului juridic, precum si a celui de business, economic.

De asemenea, o multinationala precum Deloitte are beneficiul de a relationa cu o diversitate de piete, de sisteme financiare, de drept si culturale. Aceasta implica adesea contactul unui avocat cu sisteme de drept strain, dar necesita si un efort suplimentar de a intelege noi mecanisme juridice si de a adapta institutii de drept strain la sistemul roman de drept, astfel incat sa poata functiona impreuna.

Multe dintre problemele ivite in practica se datoreaza imprumutarii unor mecanisme legale straine, care nu pot avea efecte in sistemul nostru juridic intrucat vizeaza notiuni si institutii care au intelesuri diferite.

O multinationala poate evita astfel de probleme, intrucat mediul juridic este familiarizat cu respectivele concepte si cu adevaratul lor sens in sistemul din care provin.

Odata cu dezvoltarea comertului electronic, a exploziei tehnologice si a unei europenizari continue a mediului juridic romanesc, casele de avocatura trebuie sa faca aceleasi eforturi de a se adapta la factorul de extraneitate pe care il presupune mediul de afaceri din societatea moderna.

Ce inseamna un brand personal in mediul juridic?

In mediul juridic, construirea unei imagini pozitive solicita devotament fata de propria dezvoltare personala si profesionala.

In cazul unui avocat, brandul personal se poate forma in functie de clientii pe care ii reprezinta si de succesul cu care finalizeaza un proiect sau, in cazul departamentului de litigii, de castigarea unui proces.

Citeste tot interviul despre Avocatura, sabie cu doua taisuri pe Business24.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#brand personal avocat, #avocat avantaje, #firma avocatura , #avocati