Firea si Carmen Dan se intalnesc cu elevii bucuresteni pentru a le spune cat de periculos e jocul "Balena albastra"

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 07:10
4375 citiri
Firea si Carmen Dan se intalnesc cu elevii bucuresteni pentru a le spune cat de periculos e jocul "Balena albastra"
Foto: Hepta.ro

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anuntat ca va avea, marti, alaturi de primarul Capitalei, Gabriela Firea, intalniri cu elevii din mai multe scoli bucurestene pentru a le spune cat de periculos este jocul "Balena albastra".

"Marti chiar vom avea impreuna o intalnire in scolile din Bucuresti, vom incerca sa explicam elevilor cat este de periculos este acest joc", a declarat, duminica, ministrul de Interne.

Carmen Dan spunea si marti, la Parlament, ca este ingrijorata de fenomenul "Balena albastra" si mentiona ca, desi nu s-a stabilit o legatura intre acest joc si moartea unor adolescenti, recomanda parintilor si dascalilor sa supravegheze atent comportamentul elevilor.

Mai multi copii ar fi cazut victime ale jocului Balena albastra

Presa locala a relatat faptul ca un copil din comuna Olanu ar fi fost dus la spital de catre parinti cu zgarieturi pe antebrat, prefectul judetului spunand ca autoritatile nu au stabilit inca daca acesta este sau nu implicat in jocul "Balena albastra".

Vineri, primarul comunei galatene Branistea, Marian Adamache, a declarat ca a aflat ca sapte copii cu varste cuprinse intre 12 si 14 ani care invata la scoala din localitate si-au provocat taieturi pe maini. El a spus ca este vorba inclusiv despre o fata care a recunoscut ca a jucat jocul "Balena albastra". Politistii au deschis o ancheta pentru loviri sau alte violente.

Lunea trecuta, un baiat in varsta de 11 ani din judetul Dambovita s-a spanzurat, primele verificari ale politistilor in acest caz indicand faptul ca acesta era interesat de jocul "Balena albastra".

Tot in Dambovita, politistii au identificat alti sase copii, cu varste intre 9 si 17 ani, interesati sa participe la acest joc, politistii demarand activitati de informare preventiva cu elevii, cadrele didactice si parintii.

De asemenea, cinci elevi de la o Scoala generala din municipiul Iasi au ajuns la spital, in 17 martie, dupa ce au lesinat in timp ce jucau, intr-o pauza, un joc ce presupunea sa isi tina respiratia. Surse din randul medicilor spuneau ca elevii ar fi pus in practica o varianta a jocului "Balena Albastra", in timp ce surse din Politie, care a deschis o ancheta in acest caz, au afirmat ca ar fi vorba doar despre o idee lansata de unul dintre copii.

Si politistii din Brasov fac o ancheta in cazul unui tanar de 19 ani din Codlea care s-a sinucis in urma cu trei saptamani, pentru a stabili daca gestul acestuia are vreo legatura cu jocul "Balena albastra". O ancheta este in derulare si in cazul unei fete de 19 ani, internata la Centrul de plasament din Codlea, care a alertat autoritatile ca a primit un cod de acces pe telefonul mobil pentru a intra in acest joc.

"Balena Albastra" este un joc online lansat in Rusia si din cauza caruia peste 130 de adolescenti s-ar fi sinucis.

Jocul impune celor care il practica sa indeplineasca mai multe provocari, care pot ajunge pana la a-si lua viata.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Balena albastra elevi Bucuresti , #Balena Albastra