Cum a lovit Balena Albastra in Bucuresti

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 05 Aprilie 2017, ora 11:52
16167 citiri
Cum a lovit Balena Albastra in Bucuresti

Nu am vazut de mult timp un spectacol mai dizgratios si totodata mai periculos decat campania de prevenire impotriva jocului "Balena Albastra" initiata de primarul general al Bucurestiului si ministrul de Interne in randul tinerilor din scolile din Capitala.

A fost suficient sa fie semnalate cateva presupuse cazuri ale unor victime de pe urma jocului, pentru ca in Romania isteria sa capete proportii biblice si toata atentia publica sa fie captata de un joc in spatele caruia se ascund cele mai halucinante conspiratii la pachet cu un ghem de stiri false si imposibil de verificat.

In lipsa puterii de a impune subiecte adevarate, politicienii mai au putin si isi fac program de actiune impotriva Balenei Albastre. Un senator vorbeste deja ca jocul sa fie cercetat in comisia parlamentara de control a activitatii SRI, in timp ce Alina Gorghiu ar vrea ca Ministerul Educatiei sa isi asume in serios problema si sa ia masuri.

Ruga fostului presedinte PNL a fost ascultata si Gabriela Firea impreuna cu ministrul Carmen Dan au lansat o campanie de prevenire in scoli impotriva Balenei Albastre.

Dincolo de penibilul cu care primarul Capitalei se agata de orice ocazie pentru a-si mai face putina campanie si imagine, dincolo de inconstienta gestului in sine prin care risca sa faca publicitate jocului si sa-l faca si mai popular si atractiv pentru tineri decat este in prezent, exista si un dram de curaj nebun pe care cred ca cele doua doamne si l-au asumat.

Pana acum, in Bucuresti, nu a fost semnalata nicio victima a jocului, desi in tara s-a scris ca ar fi existat cateva cazuri izolate care ar putea avea legatura mai mult sau mai putin cu fenomenul Balena Albastra. Sa ne imaginam, insa, cel mai negru scenariu posibil.

Sa presupunem doar ca, dupa campania de prevenire initiata de Gabriela Firea si Carmen Dan, care inevitabil face totusi in acelasi timp si reclama jocului, va exista cel putin o victima in Bucuresti. Nici sa nu indraznim sa ne imaginam mai multe. Poate cineva estima gradul la care va urca isteria dupa?

Oare si-au pus macar aceasta problema cele doua doamne si aparatul de stat din spatele lor care a gandit aceasta campanie? Isi imagineaza cineva oare cam ce magnitudine va capata evenimentul, cand deja exista un cor de voci in spatiul public care critica extrem de dur campania din scolile din Capitala?

Greu de imaginat si va fi imposibil de controlat amestecul de stiri false, de panica si conspiratii ce se va declansa in acel moment, daca acum valul de isterie a facut imposibila distinctia dintre prevenire si publicitate, dintre dorinta sincera de a informa si strategia de campanie de imagine politica.

De dragul copiilor si pentru linistea viitorului nostru sa speram ca nu va exista un astfel de scenariu si campania celor doua doamne nu va avea niciun contraefect.

Altfel, cand o aud pe Gabriela Firea spunand ca nu conteaza banii cand vine vorba de siguranta copiilor nostri, deci eventual sa mai si platim pentru ca tinerii sa afle mai multe despre cel mai stupid joc imaginabil, nu pot sa nu ma gandesc la institutiile in care s-au bagat deja sume uriase pentru a ne preveni in fata unor astfel de amenintari.

Institutii care, in sfarsit, ar trebui sa fie si sunt primele chemate sa supravegheze si sa controleze in cel mai discret mod cu putinta efectele Balenelor Albastre in randul tinerilor si asa prea vulnerabili.

Cat despre Gabriela Firea si Carmen Dan, ar trebui mai degraba sa inceapa sa se roage sa nu existe niciun astfel de caz in Bucuresti in viitorul apropriat. Ar insemna sfarsitul lor politic.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Balena Albastra Romania, #Gabriela Firea Balena albastra, #Carmen Dan Balena Albastra , #Balena Albastra