Tatal olimpicului agresat de mama sustine ca nu e divortat si a fost decazut ilegal din drepturile parintesti

Sambata, 20 Mai 2017, ora 13:30
5312 citiri
Tatal olimpicului agresat de mama sustine ca nu e divortat si a fost decazut ilegal din drepturile parintesti
Foto: Arhiva Ziare.com

Tatal olimpicului de 13 ani agresat de mama, in Targu Jiu, sustine ca va actiona DGASPC Gorj in instanta, pentru ca ar fi fost decazut din drepturile parintesti in mod ilegal, din cauza ca sotia este cercetata pentru violenta in familie.

Adrian, tatal baiatului de 13 ani, care a ajuns joi la Unitatea de Primiri Urgente din Targu-Jiu, dupa ce a fost agresat de mama sa, medic in cadrul MAI, sustine ca nu este divortat, asa cum s-a crezut, si ca locuieste la Bucuresti, in interes de serviciu.

Acesta este nemultumit de ancheta desfasurata de reprezentantii Directiei Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Gorj care nu l-au intrebat nimic, decazandu-l din drepturile parintesti. Tatal olimpicului a declarat, sambata, ca va sesiza ilegalitatea in fata instantei.

"Este o situatie nefericita. Am fost decazut din drepturi, fara sa fiu parte in proces. Urmeaza sa rejudecam acest proces, ca sa vedem eu ca parinte cu ce am gresit de nu mai am dreptul de a fi parinte? In 24 de ore s-a produs incidentul, o disputa familiala, care nu este atat de violenta, asa cum a fost prezentata, care s-a transformat in final prin decaderea mea din drepturi ca parinte. Si sotia, la fel.

Daca a fost o disputa intre sotie si copil, intrebarea este ce am facut eu? Eu sunt acum cu copilul, la Targu-Jiu. Cu ce am gresit de am fost decazut din drepturi? Am fost decazut din drepturi pentru ca am fost trecut la instanta de catre DGASPC cum ca eu sunt despartit de sotie. Ca sa fiu despartit de sotie ar trebui sa indeplinesc doua conditii: sa plec de acasa, sa parasesc domiciliul conjugal, lucru care nu s-a intamplat pana acum si noi sa nu ne intelegem.

Nu s-a pus problema ca nu ne intelegem si nu s-a pus problema ca unul dintre soti a plecat de acasa, indiferent daca eu am domiciliul sau serviciul in Bucuresti si sotia, prin prisma faptului ca lucreaza unde lucreaza, in Politie, este mai greu sa se mute in Bucuresti", a declarat tatal olimpicului agresat, care, sambata era acasa, cu sotia si copilul.

Barbatul spune ca nu intelege cum in 24 de ore s-au desfasurat "toate anchetele posibile", fara sa se ia in calcul ca acel copil are doi parinti, desi exista un certificat de casatorie valabil.

"Daca cineva are un sot care pleaca cu vaporul doi ani inseamna ca el s-a despartit in fapt de familie? Si cand se intoarce acasa, nu mai gaseste copilul acasa pentru ca i l-a luat statul? Sunt absolut convins ca cineva va trebui sa dea niste explicatii. Au facut acte cei de la DGASPC cum ca eu as fi despartit in fapt de sotie, dar daca tot au semnat si s-au dus in instanta cu aceasta declaratie pe care au semnat-o si domnul director si jurista, banuiesc ca vor avea si probele prin care vor demonstra acest lucru, pentru ca daca nu vor avea probele avem cu totii o problema.

Voi merge in instanta. Eu sunt inginer. Ma trezesc ca merg acasa si nu mai am copil. In 24 de ore s-au facut toate anchetele posibile, s-a trimis in instanta si s-a dat si hotararea, fara ca unul dintre parinti sa fie instiintat, pentru ca se stia ca e divortat. In aceasta a constat ancheta sociala, prin faptul ca un parinte nu exista. Surpriza! Certificatul de casatorie spune ca exista si mai mult, nu exista despartire in fapt. Cineva va trebui sa faca dovada", a declarat barbatul.

Ce spun resprezentantii de la Protectia Copilului

De cealalta parte, reprezentantii DGASPC sustin ca vor lamuri aceasta situatie in cursul zilei de luni, cand atat mama, cat si tatal copilului vor fi invitati la sediul institutiei din Targu-Jiu.

Vineri, judecatorii de la Tribunalul Gorj au dispus, pe o perioada de cinci zile, plasament in regim de urgenta, prin ordonanta presedintiala.

"Instanta a dat o decizie. Am incercat sa o punem in executare, dar copilul a refuzat sa mearga cu noi, a zis ca isi doreste sa ramana acasa, alaturi de mama. Urma sa vina si tatal de la Bucuresti si a refuzat sa mearga cu noi. Sentinta respectiva este data pentru cinci zile, pentru ca masura de plasament in regim de urgenta, conform legii, se reevalueaza in cinci zile, ceea ce inseamna marti. Ea poate fi inlocuita, poate fi mentinuta sau incetata de judecator, atunci cand se introduce un nou dosar.

Noi asteptam sa vina luni parintii la noi, o sa incercam sa ascultam si opinia tatalui, pentru ca este foarte important sa ne comunice tatal, daca el stia despre situatia copilului, daca i-a spus ca ar fi fost sau nu abuzat de mama si sa vedem in ce masura doreste si el sa se implice in cresterea si ingrijirea copilului", a declarat, sambata, Corina Dragan, purtatorul de cuvant al DGASPC Gorj.

Potrivit acesteia, mama copilului ar fi spus ca regreta fapta, insa DGASPC Gorj evalueaza in continuare minorul pentru a vedea daca din punct de vedere psihologic are nevoie de interventia specilistilor.

"Faptul ca noi am esuat in executarea acelei sentinte nu face decat sa regandim poate o noua propunere catre instanta, pentru ca este clar ca un copil care este atat de atasat de familie nu va accepta sa mearga intr-un centru, dar este posibil ca el sa imbratiseze mult mai usor ideea de a fi in compania tatalui, de a merge la tata, totul depinde de discutia de luni, sa vedem in ce masura tatal isi doreste sa se ocupe de copil", a mai spus Corina Dragan.

Vecinii familiei sustin ca certurile dintre mama si fiul sau sunt la ordinea zilei, din cauza rezultatelor scolare, desi copilul este olimpic la mai multe materii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#tata olimpic batut mama plasament , #bataie
Comentarii
Poza Ionica cel adevarat
Ionica cel adevarat
rank 5
Intamplari cu MITICII regateni !