Fotografia anului 2017: Protestele

Duminica, 31 Decembrie 2017, ora 15:51
12903 citiri
Fotografia anului 2017: Protestele
Foto: WeWillRiot

Anul 2017 este anul in care Statul Islamic s-a prabusit si au aparut primele efecte ale votului pentru Brexit, incheindu-se primele negocieri privind iesirea din UE.

De asemenea, Donald Trump a fost investit in functia de presedinte al Statelor Unite, iar primul an de mandat i-a fost marcat de numeroase controverse si de proteste.

De altfel, proteste au fost nu doar in Statele Unite, ci si in multe alte locuri din lume, multe locuri din Europa si multe locuri din Romania. Iar multe site-uri au inclus in bilantul de sfarsit de an poze cu protestele si nenumarate astfel de imagini au devenit virale.

Iata de ce fotografia anului 2017 e reprezentata de fiecare instantaneu special surprins la proteste din toata lumea.

"Fotografiile definitorii ale lui 2017 au fost despre proteste", titreaza site-ul Quartz, care scrie despre diferite demonstratii si proteste care au avut loc in Statele Unite, multe fiind indreptate impotriva presedintelui Donald Trump sau avand tenta politica. Articolul este insotit de unele dintre cele mai spectaculoase imagini suprinse in anul 2017.

Proteste au fost si in Catalonia, care doreste independenta fata de Spania, dar si in Turcia si Venezuela, indreptate contra presedintilor Recep Erdogan si Nicolas Maduro. Brazilia, Coreea de Sud sau Rusia sunt alte locuri unde au fost proteste si manifestatii in acest an.

The Wall Street Journal aminteste si de protestele din Israel sau Kenya, iar astfel de miscari sunt enumerate la retrospectiva anului in imagini si pe site-urile The New York Times, BBC, ABC News sau MSN, care le trece in revista si pe cele din Bolivia si Palestina.

Opendemocracy.net scrie, la randul sau, despre protestele feministelor, alaturi de imagini din toata lumea, din SUA in Germania, din Argentina in Tunisia si din Malaezia in Franta, in timp ce Business Insider face un top 10 al protestelor din acest an, insotite de poze. Pe primul loc este protestul din campionatul de fotbal american (NFL), de la intonarea imnului national, cand multi jucatori au preferat sa ingenuncheze. Acesta a fost modul de a protesta fata de brutalitatea cu care persoanele de culoare erau tratate de politie.

De altfel, The Philadelphia Tribune scrie ca protestele din NFL au reprezentat cel mai important subiect din presa sportiva in 2017.

The Wire aminteste de protestele din India, iar The Citizen de cele din Africa de Sud.

Nu trebuie uitate nici protestele recente, din aceasta luna, din Ierusalim, dar si din Peru, din Iran sau din Argentina.

Protestele din SUA, NFL, Catalonia si Venezuela:

Foto: Arhiva Hepta.ro

Cele mai mari proteste din Romania, de dupa Revolutie

In ce priveste Romania, aici au avut loc cel mai mare protest antiguvernamental de dupa Revolutie, in doua faze - intai intre ianuarie si martie, iar apoi incepand din august si pana in prezent, insa mai putin intense.

Au fost mai multe forme de protest, de foarte putine ori violente. Pe 5 februarie s-au adunat circa 600.000 de oameni in toata tara, iar singurele victime au fost in primele zile din iarna, cand au fost cinci raniti.

Tot pe 5 februarie a avut loc unul dintre cele mai impresionante momente ale protestelor din Romania, cand au fost aprinse lanternele telefoanelor si s-a intonat imnul. Puteti vedea mai jos acest moment, surprins de fotograful Dan Mihai Balanescu:

CNN, in articolul sau "2017: Anul in imagini", a publicat de asemenea o imagine cu momentul telefoanelor aprinse pe 5 februarie.

Astfel s-a derulat anul 2017, unul in care oamenii s-au revoltat in fata conducatorilor. Ramane de vazut care vor fi efectele protestelor, in anul ce vine.

Foto: Arhiva Ziare.com

Iata si fotografiile anilor trecuti:

Fotografia anului 2016: Zambetul

Fotografia anului 2015: Copilul

Fotografia anului 2014: Bucuria

Fotografia anului 2013: Speranta

Fotografia anului 2012: Imbratisarea

Fotografia anului 2011: Sarutul

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#fotografia anului 2017, #proteste fotografia anului, #proteste anul 2017, #proteste Romania 2017 , #Bilant 2017