Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bugetarii ar putea recupera taierile salariale in decembrie - Ialomitianu (Video)

Vineri, 25 Martie 2011, ora 12:00
2697 citiri
Bugetarii ar putea recupera taierile salariale in decembrie - Ialomitianu (Video)
Foto: Arhiva

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, vineri, ca este posibila o recuperare a taierilor salariale din 2010 in luna decembrie a acestui an, daca se pastreaza trendul crescator privind incasarile la bugetul de stat, exportul, cererea industriala si reducerea somajului.

"Depinde de ceea ce se intampla in economie, dar perspectiva financiara este buna. Daca vom continua trendul si in celelalte trimestre sunt foarte foarte mari sanse sa recuperam si cealalta parte din taierile din 2010. (...) Sunt semnale foarte bune, multi indicatori sunt foarte buni, iar speranta mea este ca Romania iese din recesiune", a precizat ministrul Finantelor Publice.

Acesta a adaugat ca, in conditiile in care incasarile la bugetul de stat vor continua sa creasca, la fel ca si indicatorii privind exportul si cererea industriala, dar si in conditiile reducerii somajului, revenirea salariilor ar putea sa aiba loc in luna decembrie.

"Romania are in momentul de fata o datorie publica de 35,6% din PIB, comparativ cu 60% limita maxima, ceea ce ne indreptateste sa spunem ca suntem intr-o situatie buna. Romania are capacitatea sa-si ramburseze datoriile", a completat Ialomitianu.

Totodata, presedintele Traian Basescu a fost de parere miercuri ca la sfarsitul anului bugetarii ar putea sa revina la nivelul salarial de dinainte de taieri, precizand ca acest lucru nu este o certitudine, dat fiind contextul economic.

Basescu a fost intrebat intr-o emisiune la Realitatea Tv cand vor reveni bugetarii la salariile taiate cu 25%. "Daca vom reusi sa reluam cresterea economica anul acesta, chiar cu vestile astea proaste pe care vi le-am dat inainte de ce se intampla in Europa cred ca la sfarsitul anului se poate reveni pe salariile taiate. Cred. Am o mare rugaminte: am spus cred, cand se va relua la televiziune sa fie si cu acest cred in fata. Cred ca la sfarsitul anului", a spus seful statului.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#ialomitianu salarii decembrie, #recuperare salarii taiate , #bugetari