Ziare.com

PSD: Nu poti avea la stat salarii de 10.000 de euro. Trebuie regandit tot sistemul de salarizare

Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 13:37

   

PSD: Nu poti avea la stat salarii de 10.000 de euro. Trebuie regandit tot sistemul de salarizare
Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca trebuie regandit tot sistemul de salarizare din domeniul bugetar, el aratand ca nu poti avea la stat salarii de 10.000 de euro si ca decalajele sunt nejustificate.

"Trebuie regandit tot sistemul de salarizare din domeniul bugetar. Dupa cum ati vazut, premierul Victor Ponta a cerut ministrilor de resort sa gaseasca solutii pentru a reduce decalajele. E si obligatia noastra, in urma a ceea ce am spus in campanie, ca decalejele trebuie reduse", a spus Ivan.

El a aratat ca nu poti avea la stat salarii de 10.000 de euro pentru unii angajati, in timp ce alti angajati in acelasi sistem muncesc pe 500 de euro sau pe mai putin.

"Avem in vedere reducerea decalajelor. E important ca acest sistem sa fie echitabil si corect, sa raspunda responsabilitatii pe care fiecare o are. Nu se justifica decalaje atat de mari, indiferent ce face cel care lucreaza la stat si in ce functie ar fi", a mai spus Ivan.

Cat castiga directorii din companiile de stat: pana la 18.000 de lei pe luna, in domeniul energetic

Premierul Victor Ponta le-a cerut ministrilor sa rezolve, pana la Paste, problema accesului public la informatii privind veniturile angajatilor din administratia publica, aratand ca, deocamdata, doar patru ministere au indeplinit in totalitate aceste cerinte de transparenta.

Guvernul a prezentat public lista salariilor nete la nivel maxim, pentru luna martie, ale directorilor din companiile de stat din sectorul energetic, in care sunt indicate remuneratii ce ajung pana la 18.000 de lei.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1081 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

adevarul este ca...

in sistemul de stat un debutant nu primeste nici macar 150 de euro....dar se pare ca astia daca nu iau spagi nici macar nu intra in sistemul de referinta al politicienilor. auzi tu...500 de euro...ala e salariu mare in unele institutii.

 

Trebuie regandit tot sistemul de salarizare.

Lasa ca il regandeste Ponta in vreo doi ani, ca sa poata acumula si baietii intre timp cate 2-3 milioane de euro fiecare. De partea cealalta si bizonii votanti sunt multumiti, cica Ponta le face dreptate.

 

Aici,... E10'000.- este un salariu normal (superior desigur, dar

normal) in administratie.
iar in activitatea privata, se poate dubla sau tripla pentru functii de un anumit nivel de responsabilitate.
Dar asta este aici, intr-o tara care nu este socialista... :-))) Si chiar daca sint socialisti in straturi administrative diverse, tot asa ramine!
Plus 6 saptamini de vacanta (senior, 4 saptamini in primul an) plus, al 13lea salariu (in general egal cu impozitul anual), plus,...
Acesta este nivelul de viata catre care trebuie sa tinda romanii, dar nu sub socialisti...

 

care sistem de salarizare din domeniul bugetar?

Lucrez in sistemul bugetar de 6 ani, am o vechime in munca de 16 ani si am un salariu net de 750 lei!!??Despre ce vorbeste necunoscatorul?A! am uitat, consilier cu studii superioare.Cica plec din O.U.G.9/2008!!!Un nou angajat, din 01.01.2013 are salariul mai mare, cica el este incadrat dupa legea 284/ 2010 !!!!, ATENTIE!cu studii medii. Oare, asta care vorbeste, stie cum sta treaba cu salarizarea bugetarilor?

 

Cit

Am inteles in Danemarca,e o lege simpla..cel mai mare salariu la un bugetar,este de 3 ori salariul minim. Cind ma gindesc la un bugetar,ma gindesc la seful Politiei Romane,la procurori...si toata liota...a era sa uit si Seful Statului si restul de pe linga el...atunci ar fi mai intersati sa creasca si salariu minim...

 

La noi nu merge,

ca Romania este plina de shmekeri. Nici nu mai ai loc de ei.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor