Apocalipsa climatica: Trebuie sa ne pregatim pentru ce-i mai rau!

Sambata, 23 August 2014, ora 23:03
18165 citiri
Apocalipsa climatica: Trebuie sa ne pregatim pentru ce-i mai rau!

Climatologii avertizeaza ca ne vom confrunta cu o vreme apocaliptica, in deceniile urmatoare, unul dintre principalele motive fiind cresterea accelerata a populatiei Pamantului si impactul ei asupra planetei.

Cum vor arata prognozele meteo, peste cativa ani? Intensificari extreme ale vantului, furtuni de zapada si valuri de caldura, la ordinea zilei, plus valuri uriase pe marile si oceanele lumii - aceasta este concluzia conferintei mondiale de la Montreal, care s-a incheiat saptamana aceasta si la care au participat 1.000 de specialisti, la initiativa Organizatiei Internationala a Meteorologiei (OIM).

Canicula si inundatiile, provocate de schimbarea climatica - nou studiu

Dupa ce, in ultimii 10 ani, omenirea s-a concentrat - sau ar fi trebuit sa o faca - pe reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, iata ca suntem deja pusi in situatia de a gestiona efectele incalzirii globale, mai devreme decat am fi crezut, noteaza Industry Week.

"Procesul este ireversibil, iar populatia lumii continua sa creasca, deci trebuie sa ne adaptam", sustine Jennifer Vanos, profesor de stiinte atmosferice la Texas Tech University.

Veri caniculare si ierni cu ger extrem

Temperaturile medii s-au ridicat cu 0,47% pana acum si vor mai creste cu pana la 2%, pana in 2050, deci planeta continua sa se incalzeasca, spun specialistii.

Cresterea mercurului din termometre cu un grad Celsius inseamna ca in atmosfera vor ajunge cu 7% mai multi vapori de apa, deci incidenta fenomenelor meteo extreme va creste in viitorul apropiat, cum deja am putut observa ca se intampla.

"Norii se vor forma mai usor si mai repede, iar precipitatiile vor creste", iar asta va duce la tot mai dese inundatii-instant, spune Simon Wang, de la Centrul Climatologic din Utah, SUA.

Impactul schimbarilor climatice asupra omenirii. Cum ne afecteaza?

La modul general, sustine profesorul american, cresterea temperaturilor va avea un efect de "multiplicare a evenimentelor meteorologice".

In acelasi timp, desi vara ne vom confrunta cu valuri de caldura, seceta si canicula, iarna temperaturile vor scadea tot mai mult, iar meteorologii vor avea mari batai de cap cand vor incerca sa ofere prognoze.

Vesti proaste pentru cei merg cu avionul ori vaporul

Tot pana in 2050, pasagerii avioanelor vor avea de suportat de doua ori mai multe turbulente, din cauza modificarilor atmosferice.

De asemenea, pe mare, navele vor avea de infruntat valuri uriase.

"Companiile navale au raportat deja aparitia unor valuri enorme", unele inalte de pana la 40 de metri, in conditiile in care pana acum marinarii nu intalneau valuri mai mari de 20 de metri.

Zona zero a schimbarilor climatice - orasul unde strazile sunt inundate, iar plaja dispare treptat

Iar acesta este doar inceputul schimbarilor climatice, pentru ca oceanele vor avea un impact si mai mare asupra planetei eliberand caldura si vapori de apa, spune profesorul american.

Desi orizontul de timp este mai indepartat, sa nu uitam ca topirea ghetii din Groenlanda va genera cresterea nivelului oceanelor cu 60 de metri, in secolul urmator, sustine si Eric Brun, de la Meteo-France, citand rezultatele unui studiu recent.

In concluzie, cum vremea prevenirii pare sa fi trecut deja, nu ne ramane altceva de facut decat sa induram si sa ne adaptam, de la un an la altul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#schimbari climatice Pamant, #schimbari vreme, #incalzire globala efecte, #apocalipsa climatica, #vreme extrema , #canicula
Comentarii
S
Stan
rank 1
Si daca or sa creasca atata precipitatiile, nu vor deveni locuibile