Avertizare meteo: Incepem saptamana cu cod galben de canicula

Duminica, 05 Iulie 2015, ora 12:07
14193 citiri
Avertizare meteo: Incepem saptamana cu cod galben de canicula
Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Meteorologii au anuntat, duminica, un cod galben de canicula valabil luni, 6 iulie.

Meteo: Valul de caldura din vestul Europei se apropie de Romania - vine canicula!

Conform avertizarii, vremea va fi calduroasa in toata tara, caniculara in regiunile vestice si nord-vestice, unde se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 35...37 de grade, anunta meteorologii.

In ceea ce priveste indicele de temperatura- umezeala (ITU), acesta va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Meteorologii mai avertizeaza ca maxime termice de 35...36 de grade vor fi si in celelalte regiuni, dar pe arii restranse.

Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea, si doar izolat, in sud-est si la munte, vor fi ploi de scurta durata si, posibil, descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 26 de grade pe litoral si 37 de grade in Campia de Vest, iar cele minime intre 14 si 24 de grade, mai coborate in depresiunile Carpatilor Orientali pana spre 10 grade.

La Bucuresti, vremea va continua sa se incalzeasca si va deveni calduroasa mai ales la amiaza. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi de 33...34 de grade, iar cea minima va fi de 18...19 grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca, spre 16 grade.

In zilele de marti si miercuri (7-8 iulie), valul de caldura se va intensifica si se va extinde in toata tara, astfel ca poate fi prelungit acest cod.

Marti, in tara, vremea se va mentine calduroasa caniculara dupa-amiaza, in special la campie si la podis, unde disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 31 si 38 de grade, iar cele minime intre 12 grade in estul Transilvaniei si 25 de grade in Delta Dunarii si in Dealurile de Vest.

Cerul va fi mai mult senin, cu unele innorari dupa-amiaza si seara in nord-estul tarii si zona montana, unde izolat vor fi averse slabe si descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#cod galben canicula luni 6 iulie, #canicula iulie 2015, #cod galben canicula , #canicula