Canicula a lovit Bucurestiul: 300 de solicitari la Ambulanta in doar cateva ore

Duminica, 18 Iulie 2010, ora 16:19
1417 citiri
Canicula a lovit Bucurestiul: 300 de solicitari la Ambulanta in doar cateva ore
Foto: arhiva

La Serviciul de Ambulanta Bucuresti s-au inregistrat duminica, de la ora 8:00 dimineata si pana la ora 14:00, un numar de 277 de solicitari dintre care 160 pentru urgente, 16 cazuti in strada, 30 lipotimii si sincope, ca urmare a caniculei, a declarat dr. Alis Grasu, managerul Serviciului.

"In acest moment facem fata la toate solicitarile, avem 41 de echipaje pentru urgente, dintre care 21 pentru consultatii cu medici, avem 20 de masini pentru transport si pana in acest moment facem fata. Nu sunt mai multe solicitari ca alta data in astfel de perioade", a subliniat dr. Alis Grasu.

Presedintele Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Doina Mihaila, a recomandat inca de vineri bolnavilor cronici sa fie foarte atenti in aceste zile de canicula, dar mai ales in cele in care indicele de confort termic este foarte ridicat.

Corpul se raceste prin transpiratie, apa se evapora si caldura se diminueaza. In momentul in care umiditatea este mare rata de evaporare a apei se reduce. Corpul degaja mai multa caldura ca de obicei. In conditiile in care clima s-a schimbat si ne confruntam cu umiditate, organismele nefiind pregatite pentru o astfel de vreme, face ca aceste zile calduroase si cu umiditate mare sa fie greu de suportat, atat de oamenii sanatosi, dar mai ales de cei bolnavi, a declarat, dr. Doina Mihaila.

Ea a precizat ca cei mai afectati sunt bolnavii cu afectiuni pulmonare si cei cu boli cardiovasculare. De aceea se recomanda ca in timpul zilei acesti bolnavi sa nu iasa afara, ci numai dimineata sau seara.

Medicul a mai facut referire la importanta alimentatiei care trebuie sa fie mai degraba lacto-vegetariana, mai putina carne si multe lichide. Totodata, trebuie luate masuri de protectie purtand palarii, haine usoare de culoare deschisa si sa se faca dusuri cat mai des.

Dr. Doina Mihaila atrage atentia bolnavilor cronici ca atunci cand observa unele schimbari in starea lor de sanatate sa mearga neaparat la medic pentru a evalua schema de tratament.

In ceea ce priveste presiunea atmosferica, diferentele de presiune afecteaza in mod special bolnavii cardiovasculari care trebuie sa fie foarte atenti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#canicula apeluri ambulanta, #serviciu ambulanta canicula , #canicula