CFR anunta masuri speciale din cauza caniculei - trenurile merg si mai incet

Marti, 01 August 2017, ora 18:22
2009 citiri
CFR anunta masuri speciale din cauza caniculei - trenurile merg si mai incet
Foto: Arhiva Ziare.com

CFR anunta ca incepand de marti si pana la sfarsitul saptamanii, cand meteorologii au prognozat temperaturi maxime cuprinse intre 37 si 39 de grade in aer, in majoritatea regiunilor tarii, au fost luate masuri speciale pentru desfasurarea traficului feroviar in conditii de siguranta.

Daca temperatura in sina va depasi 50 de grade, pe tronsoanele unde situatia o impune, viteza de circulatie a trenurilor va fi redusa cu 20-30 km/h fata de cea normala.

Astfel, potrivit CFR SA, personalul de intretinere a infrastructurii feroviare face revizii suplimentare pe retea in regiunile aflate sub atentionare de cod galben si cod portocaliu de canicula, prin verificarea directa a caii, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor la nivelul sinei.

"In intervalele orare in care temperatura in sina va depasi 50 de grade, pe tronsoanele unde situatia o impune se reduce viteza de circulatie a trenurilor cu 20-30 km/h fata de viteza normala, astfel incat traficul feroviar sa se desfasoare in depline conditii de siguranta. Mentionam faptul ca aceste masuri respecta normele de siguranta feroviara in astfel de situatii speciale", precizeaza CFR SA intr-un comunicat de presa.

De asemenea, CFR SA avizeaza permanent operatorii de transport feroviar de calatori si de marfa (OTF) cand se impune reducerea vitezei de circulatie si pe ce tronsoane va fi luata aceasta masura, astfel incat operatorii de transport feroviar de calatori sa informeze pasagerii din trenurile aflate deja in circulatie sau care urmeaza sa circule in ziua respectiva despre conditiile de trafic.

Alte masuri speciale mai vizeaza insotirea trenurilor cu personal de specialitate, pentru identificarea potentialelor pericole, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor in sina, avizarea permanenta a operatorilor de transport feroviar de calatori si de marfa (OTF) si transmiterea operativa a intervalelor de statii unde trebuie sa reduca viteza de circulatie.

Reprezentantii CFR recomanda calatorilor, in special, celor cu sensibilitate crescuta la caldura sau care nu suporta temperaturile ridicate din cauza unor afectiuni medicale, sa ceara informatii despre orele de sosire si de plecare a trenurilor in statiile CFR sau la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a luat sau vrea sa ia bilet, sa aiba o sticla cu apa si medicamente necesare in situatii de urgenta.

De asemenea, daca se simt rau in timpul calatoriei sau daca observa ca o persoana are nevoie de ajutor, sa anunte imediat personalul de tren, mai precizeaza CFR.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#CFR masuri canicula, #CFR anunt masuri canicula, #CFR masuri speciale canicula , #canicula