Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Firea aduce in Bucuresti containere cu aer conditionat, chiuveta si canapea

Joi, 22 Iunie 2017, ora 20:04
7698 citiri
Firea aduce in Bucuresti containere cu aer conditionat, chiuveta si canapea
Foto: Arhiva Ziare.com

In Capitala vor fi instalate, in contextul zilelor caniculare care se anunta, pe langa corturi cu aer conditionat si puncte de prim-ajutor, mai multe containere racoroase, dotate cu chiuveta, canapea si personal medical.

Edilul Gabriela Firea a convocat, joi, un comandament de combatere a efectelor caniculei, avand in vedere avertizarile meteo privind cresterea temperaturilor peste limitele normale, anuntate in perioada urmatoare in Capitala, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Firea a anuntat ca, anul acesta, vor fi amplasate in premiera, pe langa obisnuitele corturi anticanicula si punctele de ajutor, si 10 containere in zonele aglomerate din Bucuresti: "Punctele de prim ajutor vor fi instalate in aceleasi locuri ca anul trecut si vor fi deschise zilnic intre orele 11:00- 19:00.

In premiera, in perioada urmatoare, in Capitala, vor fi instalate 10 containere medicale, moderne, cu chiuveta, canapea si aer conditionat, cu personal medical, la care bucurestenii pot apela in caz de nevoie.

Acestea vor fi amplasate in Piata Victoriei, parc Herastrau, Piata Romana, Unirea, Dristor, Parcul Carol, Piata 11 Iunie-Regina Maria, parcul Cismigiu, Arhitectura si Obor".

Referitor la corturile anticanicula, acestea vor fi amplasate in urmatoarele zone: Piata Victoriei, Piata Romana - rond ASE, Piata Romana - metrou, Piata Universitatii - Spital Coltea, Piata Universitatii - Arhitectura, Piata Unirii - bd. Regina Maria, Piata Unirii - 11 iunie, Piata Moghioros, Piata C.A Rosetti, Piata Iancului - metrou, Dristor - metrou, Parcul Herastrau, Piata Muncii, Piata Crangasi, Magazinul Bucur Obor, Parcul Carol, Gara de Nord si Parcul Cismigiu.

Puncte de prim ajutor in institutii

Tot in premiera, Firea a solicitat tuturor directiilor si institutiilor din subordinea Primariei Capitalei sa asigure in cadrul sediilor in care isi desfasoara activitatea, in timpul orelor de program, puncte de prim ajutor impotriva caniculei: "un spatiu dotat cu apa si aer conditionat, unde cetatenii pot intra sa se adaposteasca de canicula. In cadrul acestor puncte vor gasi asistente medicale care pot acorda asistenta medicala de specialitate".

In plus, Firea a cerut RATB, in cadrul comandamentului de joi, sa verifice functionarea aerului conditionat in mijloacele de transport in comun si sa reduca timpii de sosire in statii.

A.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#canicula Bucuresti masuri PMB, #Firea masuri anti canicula, #containere anticanicula amplasare, #corturi aer conditionat Bucuresti , #canicula