Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Primaria Capitalei instaleaza corturi anticanicula...dupa canicula

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 19:40
1715 citiri
Primaria Capitalei instaleaza corturi anticanicula...dupa canicula
Foto: Arhiva

Desi in weekendul care urmeaza s-a anuntat cod galben de canicula, Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale, a anuntat ca va instala, luni, 14 iunie, primele trei corturi de prim ajutor pentru persoanele afectate de canicula. Adica la o zi dupa codul galben.

Corturile vor fi amplasate in zonele cu trafic pietonal intens: Piata Unirii, Piata Roma (in fata fostului magazin Bucuresti) si la Universitate, se afirma intr-un comunicat al Primariei Capitalei, remis Ziare.com.

Punctele de prim ajutor vor fi dotate cu instalatii de aer conditionat si dozatoare de apa. De asemenea, un medic sau asistent medical va acorda consultatii celor care au nevoie.

Locuri de odihna si apa rece in peste 300 de farmacii din Bucuresti

Intrucat prognozele meteorologice indica faptul ca anul 2010 va fi canicular, Primaria Municipiului Bucuresti prin ASSMB intentioneaza sa monteze corturi in zonele aglomerate.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis vineri o avertizare cod galben de canicula valabila incepand de sambata, ora 12:00, pana duminica la ora 13:00.

Sambata 12 iunie si duminica 13 iunie temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 36 de grade, iar in unele zone 37 - 38 de grade, mai ales in zonele de campie, anunta Administratia Nationala de Meteorologie.

CFR a limitat viteza trenurilor din cauza caniculei - vor fi intarzieri

Pentru a evita eventualele incidente in zilele in care temperaturle vor fi foarte ridicate, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11:00 si 18:00.

Cod galben de canicula - vezi masurile luate de Ministerul Sanatatii

De asemenea, Raed Arafat, subsecretar de stat in MS, a cerut serviciilor de ambulanta alertarea echipajelor si suplimentarea acestora, acolo unde numarul solicitarilor este in crestere.

Vezi recomandarile Ministerului Sanatatii pentru zilele de canicula

Corturi amplasate deja in sectoarele 3 si 4

Reprezentantii Sectorului 4 au amplasat sase corturi unde se distribuie apa cetatenilor si au amenajat zece puncte de prim-ajutor dotate cu dozatoare de apa, aparate de aer conditionat, paturi pliante, masa si scaune pentru a preintampina efectele caniculei.

Corturile au fost instalate in Piata Unirii, Piata Progresul, Piata Sudului, Parcul Tineretului si la statiile de Metrou Brancoveanu si Sudului. Fiecare cort va beneficia de paza si protectie permanenta, asigurata de agentii Politiei Comunitare Sector 4.

Reprezentantii Primariei sectorului 3 au anuntat ca au amplasat zece corturi care vor functiona in perioada 11-13 iunie, atat locuitorii din acest sector, cat si cei care vor tranzita zona urmand sa beneficieze de apa rece intre orele 10.00 si 18.00.

Acestea vor fi amplasate la intersectia Piatei Unirii cu Bulevardul Unirii si I.C. Bratianu, Piata Hurmuzachi, la intersectia arterelor Liviu Rebreanu cu Nicolae Grigorescu, Camil Ressu cu Theodor Pallady, Camil Ressu cu Dristorului, Bulevardul 1 Decembrie 1918 cu Liviu Rebreanu, Mihai Bravu cu strada Unirii, Campia Libertatii cu Baba Novac, Calea Vitan cu Ramnicu Sarat si la statia de metrou "Republica".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#canicula Bucuresti, #corturi primarie canicula , #canicula