Urmeaza nopti tropicale in Bucuresti. Temperaturile vor scadea sub 30 de grade abia dupa ora 22:00

Vineri, 04 August 2017, ora 13:32
4521 citiri
Urmeaza nopti tropicale in Bucuresti. Temperaturile vor scadea sub 30 de grade abia dupa ora 22:00
Foto: Arhiva Pixabay

Temperaturile nocturne vor fi din ce in ce mai ridicate in urmatoarea perioada, atingand valori mai mici de 30 de grade Celsius abia dupa ora 22:00, a anuntat, vineri, Gabriela Bancila, director la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

"As vrea sa fac o mentiune foarte importanta asupra temperaturilor nocturne. Acestea vor fi din ce in ce mai ridicate.

Cu alte cuvinte, pe parcursul noptilor urmatoare, valorile termice foarte ridicate - in jurul a 30 de grade - pana spre ora 22:00-23:00 sa marcheze o scadere foarte lenta, urmand ca in orele diminetii, respectiv orele 5-6:00, sa ajunga la ceea ce numim noi temperatura minima, respectiv undeva in jurul a 22-23 de grade, ceea ce inseamna oricum noapte tropicala.

Avand in vedere faptul ca aproximativ 12 ore temperatura la doi metri deasupra pamantului se va mentine peste 30 de grade, cu siguranta disconfortul termic va fi unul deosebit de accentuat si in crestere", a precizat Bancila, in cadrul unui comandament pentru combaterea efectelor caniculei convocat la sediul Primariei Generale a Capitalei.

Pe de alta parte, in conditiile in care temperaturile vor scadea sub 30 de grade abia dupa ora 22:00, meteorologul a apreciat ca orice suplimentare a cantitatii de vapori de apa, la orele dupa-amiezii, ar contribui la mentinerea disconfortului.

Bancila a subliniat ca momentul optim pentru realizarea stropitului urban ar fi spre miezul noptii.

Ea a adaugat ca la inceputul saptamanii viitoare disconfortul termic se va mentine ridicat in zona Bucurestiului, deoarece va creste gradul de umezeala in aer, odata cu probabilitatea din ce in ce mai ridicata de aparitie a adverselor insotite de intensificari ale vantului si descarcari electrice.

Bancila a reamintit ca ANM a emis, joi, o avertizare cod portocaliu pentru zona Capitalei, valabila vineri si sambata, interval in care sunt asteptate temperaturi de 36-39 de grade.

Intensitatea maxima a acestui val de caldura va fi atinsa sambata, la 38-39 de grade, pentru ca duminica sa se inregistreze 37-38 de grade.

La inceputul saptamanii viitoare, vremea caniculara se va mentine, atingand valori maxime de 35-37 de grade.

Directorul ANM a estimat ca valul de caldura se va incheia in a doua parte a saptamanii viitoare. Ea a adaugat ca nu se intrunesc conditiile emiterii unui cod rosu pentru Capitala, deoarece temperaturile maxime extreme specifice Bucurestiului la inceputul lunii august se situeaza in jurul valorii de 41 de grade.

Vezi si cum se anunta vremea pana la jumatatea lunii august si ce se intampla in corpul nostru cand e foarte cald si cine e in cel mai mare pericol.

Afla si de ce corturile anticanicula din Bucuresti pot fi periculoase

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#nopti tropicale Bucuresti , #canicula
Comentarii