Scuze in scandalul cardului de sanatate: Mii de asigurati, invitati din ianuarie sa le ia, se inghesuie acum

Joi, 14 Mai 2015, ora 18:07
3891 citiri
Scuze in scandalul cardului de sanatate: Mii de asigurati, invitati din ianuarie sa le ia, se inghesuie acum

Mii de asigurati au fost invitati, prin SMS sau telefonic, inca din ianuarie, la sediul Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), sa-si ridice cardurile, dar nu au raspuns invitatiei, inchesuindu-se in schimb dupa 1 mai, a declarat pentru Mediafax reprezentantul CASMB.

"Sunt 14.178 de asigurati care au fost invitati telefonic sau prin SMS, in intervalul ianuarie - mai, sa-si ridice cardurile de sanatate si nu au venit. La sediul CASMB din strada Vasile Lascar erau, joi dimineata, 14.178 de carduri de sanatate neridicate, deci puteau veni sa le ia 14.178 de asigurati.

Daca pana in 1 mai veneau sa-si ridice cardurile de sanatate cam 200 de asigurati pe zi, dupa 1 mai numarul lor a crescut de aproape cinci ori. De aceea cozile la sediul din Vasile Lascar raman mari inca", a declarat, agentiei Mediafax purtatorul de cuvant al CASMB, Cristina Calinoiu.

Ironiile premierului Ponta: Arunca vina pe seful STS pentru ca nu merge cardul de sanatate

Potrivit purtatorului de cuvant, spre exemplu, joi dimineata, la ora 8.00, au fost invitati prin SMS sau telefonic sa-si ridice cardurile aproape 1.500 de persoane.

"Numai in aceasta dimineata, la ora 8.00 au fost invitati alti 1.000 - 1.500 de asigurati sa-si ridice cardurile, pe langa acestia sunt si cei care nu au raspuns invitatiei facute de noi inca din luna ianuarie. Luni, spre exemplu, vom avea de distribuit la sediul din Vasile Lascar probabil 16.000 de carduri de sanatate", a mai spus Cristina Calinoiu.

Ponta, urecheat pentru cardul de sanatate: Incompetentule, oamenii nu pot merge la doctor cu discursurile tale!

Pana in 14 mai au fost eliberate 59.869 de carduri dintre care 23.288 prin medicii de familie, la solicitarea acestora, si 22.403 direct asiguratilor, care au fost instiintati telefonic sau prin SMS sa vina sa le ridice, a mai precizat Calinoiu.

Victor Ponta raspunde la criticile privind cardul de sanatate: o minciuna, ma asteptam la suparari

Din 1 mai, potrivit reglementarilor in vigoare, asiguratii trebuie sa utilizeze obligatoriu cardul national de sanatate la fiecare serviciu medical primit. Furnizorii de servicii medicale trebuie insa sa le asigure si pacientilor care nu prezinta cardul, pentru ca nu l-au primit inca sau refuza sa il foloseasca din motive religioase.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#scandal card sanatate, #CASMB card de sanatate, #cozi card sanatate , #card sanatate