Asociatia 21 Decembrie vrea copiile actelor din dosarul Revolutiei

Luni, 12 Octombrie 2009, ora 15:40
1115 citiri
Asociatia 21 Decembrie vrea copiile actelor din dosarul Revolutiei
Foto: Arhiva

Trei reprezentanti ai Asociatiei 21 Decembrie au sosit la Parchetul General, cerand sa primeasca de la procurori copii dupa toate documentele din dosarul Revolutiei, altfel refuzand orice act, a declarat avocatul Antonie Popescu.

Cele trei persoane care au venit la Ministerul Public sunt avocatii Antonie Popescu si Ionut Matei, impreuna cu Sorin Iliesiu. Teodor Maries nu va participa la discutia cu procurorul de caz, pentru ca i s-a facut rau si este acasa, a precizat avocatul Popescu.

Antonie Popescu a spus ca vor sa primeasca toate actele din dosar, avand in vedere ca sensul termenului "pertinent", folosit de CEDO, este stabilit de revolutionari, parte in procesul intentat Romaniei.

Antonie Popescu a declarat ca revolutionarii au fost chemati de procurorul de caz pentru a face copii dupa acte din dosarul Revolutiei.

Potrivit unei scrisori care a fost primita de revolutionari de la Parchetului General si semnata de Laura Codruta Kovesi, cererea Asociatiei 21 Decembrie a fost trimisa Sectiei Parchetelor Militare, acolo unde se afla dosarul Revolutiei, pentru a se lua masurile legale in conformitate cu scrisoarea CEDO, referitoare la transmiterea unei parti din dosarul Revolutiei.

"Cererea dvs. impreuna cu adresa Ministerului Afacerilor Externe - Directia Agentul Guvernamental pentru Curtea Europeana a drepturilor Omului privind comunicarea din 09.10.2009 a CEDO referitoare la dosarul nr.97/P/1990 a fost trimisa Sectiei Parchetelor Militare pentru a se lua masurile legale in conformitate cu scrisoarea Curtii Europene a Drepturilor Omului", se arata in nota trimisa de catre Kovesi avocatului Asociatiei 21 Decembrie, Antonie Popescu.

CEDO a trimis, vineri, o noua scrisoare Asociatiei 21 Decembrie, in care arata ca Maries poate obtine de la Parchet fotocopii dupa anumite documente din dosarul Revolutiei, mai exact cele "pertinente pentru apararea plangerii lor in fata Curtii, avand in vedere volumul important" al dosarului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#dosar Revolutie copii CEDO, #Asociatia 21 Decembrie, #Antonie Popescu , #CEDO