Aberatia zilei: Dorel de la 'mpins vagoane

Vineri, 22 Ianuarie 2016, ora 15:06
5547 citiri
Aberatia zilei: Dorel de la 'mpins vagoane
Foto: Arhiva - captura YouTube/09niceboy

De nins, n-a prea mai nins de cateva zile, insa gerul care ne da mari dureri de cap a intepenit sinele de tren, motiv pentru care zeci de garnituri au avut intarzieri de sute de minute, iar altele au fost blocate prin gari.

De departe, insa, cel mai stupefiant incident a avut loc in Maramures. Mai multi navetisti s-au dat jos din trenul inghetat bocna in Gara Seini pentru a-l impinge, fiindca refuza sa se urneasca din loc, scrie actualmm.ro, care publica si o fotografie facuta de un martor.

Mecanicul s-a straduit in zadar sa il repuna in miscare, insa nici el, nici navetistii care s-au spetit apoi sa impinga vagoanele n-au reusit sa trezeasca din amortire incapatanatul mijloc de locomotie.

Sa nu va ganditi ca oamenii voiau sa impinga vagoanele pana la destinatie. Nu. Trenul trebuia mutat pentru ca pe aceeasi linie urma sa vina un altul.

"Nu-l schimba nime', ca toti dau vina unu' pe altu', ba ca de la Regionala Cluj, ba ca de la Bucuresti. Nimeni nu vre sa ridice un deget ca sa schimbe trenu'. Azi, cum s-o stricat trenu' - ceferistii ii zic futiuc - oamenii l-o impins pana dupa ace, iar inapoi spre gara Seini trenu' o venit singur, ca-i inclinatie acolo. Vreo 200 de metri l-o impins, ca o trebuit sa-l mute pe cealalta linie, pentru ca venea pe linia respectiva acceleratul", a explicat un localnic pentru sursa citata.

"Se mai intampla" ati putea spune. Poate e adevarat. Aberant este insa ca asemenea garnituri (vechi de cand lumea si pamantul si care prind gafaind viteza maxima de 20-30 km/ora) sunt inca in functiune, spre disperarea calatorilor si a localnicilor, care spun ca sunt niste relicve pe roti si ar trebui casate.

Daca ne gandim ca, in iarna lui 2016, in Romania europeana zeci de trenuri (inclusiv Sageata Albastra!) au fost anulate sau au avut intarzieri chiar si de sute de minute, iar in cele care au iesit pe traseu a plouat, a nins si a batut vantul, atunci ne intrebam daca doar vagoanele si locomotivele sunt niste relicve care ar trebui casate sau ar fi cazul sa facem acelasi lucru si cu niscaiva dregatori, de pe la CFR sau chiar de pe la minister.

Aberatia zilei: Iarna pe sine: A-nceput de ieri sa ninga...in tren

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#tren impins navetisti Maramures , #CFR