Aberatia zilei: Iarna pe sine: A-nceput de ieri sa ninga...in tren

Luni, 04 Ianuarie 2016, ora 17:12
5477 citiri
Aberatia zilei: Iarna pe sine: A-nceput de ieri sa ninga...in tren
Foto: Digi 24 TV

Abia ce si-a intrat iarna in drepturi cat de cat, ca au si inceput problemele. Daca pe sosele inca nu a inghetat chiar totul, nu acelasi lucru il putem spune despre caile ferate.

Nu conteaza de unde venim sau unde vrem sa ajungem, daca alegem calatoria cu trenul "in conditii de iarna" ne asumam automat in Romania ore din viata pierdute in vagoane neincalzite asteptand prin campuri sa se opreasca viscolul sau sa se dezghete cablurile si sinele.

Si iarna aceasta, asa tarzie cum a venit, nu a facut exceptie. Dupa doar cateva zile de ninsori, retelele sociale s-au umplut de postarile calatorilor captivi pe sinele patriei.

Calatorii dintr-un tren care circula pe ruta Satu Mare-Bucuresti au stat 4 ore in frig. Si daca nu le era de ajuns, la un moment dat intr-unul dintre vagoanele de dormit a inceput sa si... ploua.

Intr-un filmulet postat de o calatoare pe Facebook se poate vedea cum vagonul se umple de apa si oamenii devin din ce in ce mai ingrijorati de situatia in care se afla, in timp ce controlorul le spune rastit ca nu are unde sa-i mute.

In momentul asta, la clasa 1! Caile Ferate Romane! Si e din ce in ce mai rau! 󾰦

Posted by Stefania Lavinia on Sunday, January 3, 2016

Trenul a ajuns in Bucuresti cu o intarziere de peste 2 ore.

Si nu au fost singurii napastuiti. Pasagerii din Interregio 1664 au coborat duminica noaptea aproape cu turturi din trenul care i-a adus din Moldova in Capitala cu o intarziere de zeci de minute.

"Stateam inghesuiti unii in altii, pentru ca era frig. Abia astept sa ajung acasa. Picioarele mele sunt bocna. Am stat cu hainele pe mine, cu caciula in cap, ghemuita, m-am urcat pe scaun, mi-am strans genunchii la piept si am stat asa", a povestit pentru ProTV o tanara din tren.

Intr-un alt tren care a venit de la Suceava tot duminica seara, calatorii au indurat frigul pana in Capitala.

CFR, gheata la mal

Posted by Claudiu Radu on Monday, January 4, 2016

"Nu ni s-a spus nimic. Doar a fost frig. La Bacau au adus un electrician care a dat din umeri", a povestit un calator. Cel putin in aceasta situatie au degerat fara prelungiri, trenul ajungand la timp in Bucuresti.

Asadar, vesnic luati prin surprindere de fulgii naravasi si gerul imprevizibil, reprezentantii CFR Calatori s-au vazut nevoiti luni sa dea explicatii.

Despre pasagerii care au venit de la Satu Mare la Bucuresti in conditii de iarna in afara vagonului si de toamna ploioasa in interior, CFR a precizat ca a fost o "defectiune la instalatia electrica", dar ne-a asigurat ca oamenilor "li s-a oferit ceai cald".

Cat despre intarzieri, acestea sunt cauzate de "conditiile de iarna" (nicidecum de starea deplorabila a infrastructurii feroviare), trebuie sa le luam ca un fapt si sa ne asteptam sa mai fie.

CFR se lauda insa ca, din cele peste 1.200 de trenuri ale CFR Calatori care circula zilnic pe reteaua feroviara, un singur tren a fost anulat luni si ulterior au fost rezolvate toate problemele si nu sunt linii de cale ferata inchise.

Si in incheiere ne asigura ca "se colaboreaza operativ si centralizat astfel incat personalul de serviciu din trenurile aflate in parcurs si cel din gari sa poata lua impreuna cele mai potrivite masuri pentru prevenirea situatiilor neplacute pentru calatori. Personalul feroviar este la dispozitia pasagerilor oferindu-le asistenta in gari si la bordul trenurilor".

Asta parca ne mai linisteste putin. In caz de pericol de degeraturi, putem ruga "nasul" sa ne incalzeasca picioarele?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#trenuri intarzieri zapada CFR Calatori, #video ploaie ninsoare tren , #CFR