Ziare.com

Ancheta la CFR Regi ai asfaltului, saltati de DIICOT pentru delapidare si spalare de bani

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 12:26

   

Ancheta la CFR Regi ai asfaltului, saltati de DIICOT pentru delapidare si spalare de bani
Procurorii DIICOT au efectuat miercuri dimineata 8 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetul Ilfov intr-un dosar in care mai multi oameni de afaceri sunt acuzati ca au constituit un grup infractional organizat si au prejudiciat statul cu 34 de milioane de lei.

Au fost puse in executare 8 mandate de aducere, persoanele vizate fiind suspectate de infractiuni precum spalarea banilor, delapidare si evaziune fiscala, se precizeaza intr-un comunicat remis presei de DIICOT.

Infractiunile au fost comise in perioada 2011-2014, precizeaza procurorii, printre inculpati numarandu-se Dragos Nedelcu, administrator al SC Nuts Consulting SRL, SC Pathway Adivisors SRL, SC C&D Best Design Concept SRL, Marin Baicu, administrator al SC Baicons Impex SRL, SC LGB Transark SRL si SC Vio Top SRL si Dan Besciu (foto), asociat si administrator la SC Euroconstruct 98 Trading SRL.

De asemenea, mai sunt inculpati Peter Praher si Josep Horneger, administratori la SC Swietelsky Baugesellschaft Mbh Linz Sucursala Bucuresti si SC Swietelsky Constructii Feroviare SRL.

Toti acestia sunt acuzati ca "au initiat si constituit un grup infractional organizat ce a avut drept scop obtinerea prin mijloace frauduloase a unor mari sume de bani, provenite din fonduri publice angajate de companii aflate in portofoliul Ministerului Transporturilor (Compania Nationala de Cai Ferate si CNADNR), pentru organizarea si derularea unor achizitii publice de lucrari de infrastructura feroviara si rutiera".

Procurorii spun ca aceste contracte s-au derulat "in conditii pagubitoare pentru companiile de stat achizitoare, prin angajarea unor cheltuieli nereale, aparent necesare derularii proiectelor, operatiuni urmate de transferul unor mari sume de bani, in mod succesiv din conturile companiilor de stat, in conturile societatilor controlate de inculpati".

In final, banii au fost folositi de inculpati in interes personal, "pentru achizitia unor imobile in centrul Capitalei sau pentru plata unor vacante si cumparaturi de lux".

Ancheta la CFR Calatori: Perchezitii DIICOT intr-un dosar cu prejudiciu de 34 milioane de lei (surse)

De asemenea, procurorii au stabilit ca intre anii 2011-2013 Alexandru Horpos, Traian Horpos si Vlad Ionel Vamesu, in calitate de asociati si administratori ai SC Straco Group SRL, au dispus inregistrarea in contabilitatea societatii a unor facturi fiscale emise de SC Activ Invest Construct, administrata de Sandu Stancu.

Facturile atestau operatiuni nereale care se refereau la executarea lucrarilor la proiectul Apa Canal Ilfov, cu scopul de a deduce in mod nelegat TVA si de a reduce cuantumul impozitului pe profit si dividende datorate bugetului de stat.

In baza documentelor false, 14.443.879 lei ar fi ajuns in conturile SC Activ Invest Construct SRL, suma fiind ulterior transferata in conturile unor societati fantoma si retrasa in numerar de catre membrii grupului infractional organizat.

La aceasta actiune au participat membri ai Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, iar suportul tehnic a fost asigurat de SRI.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6660 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Regii asfaltului vor sfarsi turnati in beton. Pe fundul lacului

Herastrau.

 

Besciu de la Euroconstruct

este pestele cel mai gras din toata aceasta adunatura de infractori.

 

Huoooo tzivilizatie !

Sa va inchida pe toti care comiteti acte anormale impotriva bunului public si sa va dea drumul cand tata de la cazanul 4 din IAD, va cere eliberarea voastra ! Nesimtitilor ! Auzi domn'e , cica autostrada noua da? iar anul viitor intra in reparatii inclusiv al doilea rand de asfalt.Nu mai retin care este dar sigur am vazut la stiri ...! Ba nu va este rusine ba? Apoi Timisoara -Lugoj iarasi a intrat in reparatii! Cum se poate asa ceva ba ? Pai nu meritati in teapa ba ? Cica regi ai asfaltului! Ba sunteti regi ai intunericului , oameni fara caracter , crescuti precum lemnul in padure fara pic de respect !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor