Ancheta "nasilor" spagari: O saptamana de audieri, niciun retinut

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 12:00
1637 citiri
Ancheta "nasilor" spagari: O saptamana de audieri, niciun retinut

Dupa aproape o saptamana de audieri, toti cei 169 de angajati CFR din dosarul "nasilor spagari" vor fi cercetati in libertate.

Judecatorii au decis ca sefii de tren, controlorii sau inspectorii, acuzati ca au creat un prejudiciu de 200 de milioane de lei companiei CFR Calatori, sa nu ajunga dupa gratii, insa au interdicitia de a parasi tara pe durata cercetatorilor.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Tribunalului Brasov, inspectorii de specialitate sunt suspectati ca au luat mita, in forma continuata, de la conductorii si sefii de tren pe care ii controlau, de la care primeau diferite sume de bani, in scopul neindeplinirii atributiilor lor de control si al anuntarii controalelor planificate.

In privinta inspectorilor din Regionala Bucuresti, acestia, avand acces la informatii nedestinate publicitatii privind controalele ce se efectuau pe anumite rute, controale ce vizau identificarea si tratarea potrivit legii a calatorilor fraudulosi, anuntau partidele de tren (sefi de tren si conductori de tren) cu privire la efectuarea acestora, in scopul sprijinirii gruparii infractionale asa incat sa nu se ajunga la deconspirarea activitatilor lor si pentru a asigura folosul material rezultat din aceste activitati.

Cercetarile in acest dosar au inceput in urma unei sesizarii din oficiu din data de 17 martie 2011, prin procesul-verbal al Sectiei Regionale de Politie Transporturi Brasov din cadrul Directiei Politiei Transporturi a Inspectoratului General al Politiei Romane.

Din cercetarile efectuate in cauza a rezultat ca astfel de fapte savarsite de personalul din cadrul C.F.R. Calatori "au o frecventa cu totul deosebita, reprezentand un fenomen generalizat de coruptie in sanul societatii comerciale nationale, in legatura cu activitatile de verificare a documentelor de calatorie, pana in varful ierarhiei profesionale din structura respectiva a societatii".

Cercetarile vizeaza peste 200 de persoane, angajati ai societatii, avand calitatea de personal de tren (conductori si sefi tren), inspectori si revizori de specialitate din cadrul Revizoratului General Siguranta Circulatiei.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#ancheta CFR controlori, #interdicitie nasi CFR mita, #CFR ancheta mita tren , #CFR