Ancheta "nasilor" spagari: Suspectii de la CFR nu au voie sa paraseasca tara

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 17:24
1214 citiri
Ancheta "nasilor" spagari: Suspectii de la CFR nu au voie sa paraseasca tara

Tribunalul Brasov a respins, marti, propunerea de arestare preventiva a celor 35 de angajati ai CFR Calatori, retinuti cu o zi in urma pentru fapte de coruptie, acestia avand insa interdictia de a parasi tara pentru 30 de zile.

Un numar de 35 din cei 43 de angajati CFR Calatori audiati, luni, la Parchetul Tribunalului Brasov au fost retinuti si au fost dusi, marti dimineata, la Tribunalul Brasov, cu propunerea de arestare preventiva pentru luare si dare de mita, asociere in vederea savarsririi de infractiuni si divulgare de informatii.

In paralel, tot marti, alti 45 de angajati ai CFR Calatori suspectati de fapte de coruptie au fost ridicati de catre anchetatori de la regionalele Bucuresti, Brasov, Craiova si Iasi.

Marti dimineata, anchetatorii au ridicat, in baza unor mandate de aducere, aproximativ 20 de controlori, sefi de tren sau inspectori de la regionala CFR Calatori Bucuresti, in timp ce de la Craiova au fost ridicati si dusi cu masinile la audieri zece angajati - sefi de tren, controlori si un inspector.

De asemenea, au fost ridicati pentru a fi dusi la audieri la Parchetul Tribunalului Brasov si angajati de la regionalele CFR Calatori din Iasi si Brasov.

Luni, la sediul Parchetului Tribunalului Brasov au fost audiati 43 de angajati ai CFR de la regionalele Bucuresti, Brasov si Cluj, dupa ce in 25 octombrie a fost audiat primul lot de 81 de persoane. Ulterior, 70 de angajati din primul lot au primit mandate de retinere, insa Tribunalul Brasov a decis cercetarea acestora in libertate.

Inspectorii de specialitate de la Regionala Bucuresti sunt suspectati si de instigare la abuz in serviciu, deoarece acestia determinau partida de tren sa nu trateze corespunzator calatorii fraudulosi.

De asemenea, acestia, avand acces la informatii nedestinate publicitatii privind controalele care se faceau pe anumite rute, controale ce vizau identificarea si tratarea potrivit legii a calatorilor fraudulosi, anuntau partidele de tren (sefi de tren si conductori de tren) cu privire la efectuarea acestora, in scopul sprijinirii gruparii infractionale, astfel incat sa nu se ajunga la deconspirarea activitatilor lor si pentru a asigura folosul material rezultat din aceste activitati.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#angajati CFR mita interdictie, #controlori spaga audieri, #dosar controlori CFR spaga, #controlori CFR spaga , #CFR