Campanie inedita a Politiei in Gara de Nord: Un geamantan vorbitor

Sambata, 25 Aprilie 2015, ora 15:27
4437 citiri
Campanie inedita a Politiei in Gara de Nord: Un geamantan vorbitor

Calatorii care merg cu trenul vor fi preveniti, de acum inainte, de "Marcel Gentoiu", un geamantan vorbaret, sa aiba grija de bagajele lor pentru a nu fi furate.

Politia Romana a lansat sambata, in incinta Garii de Nord din Capitala, campania de prevenire a furturilor din bagaje din trenuri si din gari.

Astfel, "Marcel Gentoiu", un troller de culoare rosie, se deplaseaza printre calatori si ii face atenti sa aiba grija de bagajele lor.

Oamenii au primit sfaturi de la "Marcel" care le-a dat totodata si informatii despre statistici ale Politiei Romane privind furturile de bagaje si cauzele care favorizeaza comiterea unor astfel de fapte, respectiv neatentia sau neglijenta celor care devin victime.

In incinta Garii de Nord, politistii de la transporturi si cei de la prevenire au distribuit pliante si au adresat sfaturi si recomandari, urmarind siguranta cetateanului.

"Este o campanie a Politiei Romane, care vizeaza constientizarea calatorilor acum, in debutul vacantei de 1 Mai, si de sezon estival. Aceasta valiza este de fapt un mesaj direct catre pasageri. Este o campanie care de fapt, prin noutatea ei, prin faptul ca este in mod special transmisa in spatiul viral, este direct in legatura cu ceea ce se intampla in momentul de fata in domeniul calatoriilor in sistem feroviar - faptul ca exista unii pasageri care de fapt uita sau pierd bagaje", a declarat chestorul Marin Motoc, directorul Politiei Transporturi din cadrul IGPR.

Potrivit acestuia, furtul de bagaje din trenuri nu reprezinta un fenomen, la nivelul anului 2014 fiind inregistrate 503 furturi de bagaje la nivel national, cifra relativ mica comparativ cu datele statistice ale Ministerului Transporturilor conform carora in domeniul feroviar au fost inregistrati in acelasi an 55 milioane de calatori.

"Noi dorim ca acest mesaj sa fie direct translatat si in incinta aeroporturilor si in marile magazine, unde frecvent se pot intampla situatii similare. In spate sta un intreg sistem. Este vorba de sistemul de telecomanda, motorasul de manipulare, camera de luat vederi si totodata este politistul care pe un device intr-un spatiu lateral vede, observa si totodata are posibilitatea sa auda comentariile pasagerilor", a mentionat Marin Motoc.

Conform unui studiu realizat anul trecut de Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, furturile comise in perioada 2012-2013 asupra calatorilor, in trenuri si gari, sunt favorizate fie de neatentia acestora, (adormirea, lipsa de supraveghere a bunurilor etc.) in 70,7% din cazuri, fie de neglijenta lor (au uitat bunurile), in 12,2% dintre situatii.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#CFR Politie campanie hoti bagaje, #Marcel Gentoiu video politie gara, #hoti bagaje trenuri Politie , #CFR
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Campanie inedita a Politiei in Gara de Nord: Un geamantan vorbitor"