CFR Calatori da afara aproape 1.000 de angajati si anuleaza mai multe trenuri

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 19:45
3452 citiri
CFR Calatori da afara aproape 1.000 de angajati si anuleaza mai multe trenuri
Foto: financiarul.com

CFR Calatori, operatorul feroviar national, va disponibiliza 923 de angajati, urmand sa desfiinteze cursele de pe 19 sectii de circulatie si sa anuleze mai multe trenuri pentru redresarea societatii, potrivit planului de reorganizare.

Conform documentului, numarul calatorilor a scazut considerabil din 1990 si, ca rezultat, CFR Calatori risca sa intre intr-un cerc vicios, numarul scazut de calatori limitand abilitatea de a investi in imbunatatirea serviciilor, ceea ce va afecta calitatea acestora, facand astfel ca numarul de calatori sa scada continuu.

In plus, avand in vedere ca, in urmatorii ani, exista riscul unei cresteri medii a cheltuielilor aferente serviciilor feroviare, este necesar ca CFR Calatori sa-si optimizeze activitatile pentru a reduce in mod substantial cheltuielile si, in acelasi timp, pentru a creste productivitatea personalului societatii si a activelor.

In 2009, CFR Calatori a inregistrat o scadere cu 13 la suta a activitatii comparativ cu 2008, evolutie ce a continuat si in primul semestru din 2010, cand activitatea a scazut tot cu 13 la suta.

Compania va inregistra in acest an pierderi de 110 milioane lei, ceea ce a determinat conducerea companiei sa decida aplicarea unui plan de restructurare.

Prima masura o reprezinta eliminarea liniilor feroviare cu cel mai mare cost pe pasager, cu posibilitati minime de a fi reablitate si cu o viteza mica.

Compania va inchide astfel 19 sectii feroviare, intre care se afla: Bucuresti - Oltenita, Giurgiu - Gradistea, Ploiesti Nord - Maneciu, Pitesti - Curtea de Arges, Babeni - Alunu, Simeria - Hunedeoara, Crasna - Husi, Medgidia- Negru Voda si Marasesti - Panciu.

De asemenea, CFR Calatori va reduce numarul trenurilor de calatori de pe retea in urma clasificarii rutelor in functie de costul pasageri per kilometru.

In afara masurilor de restructurare a activitatii, compania vrea sa restructureze si personalul. Astfel, alti 923 de angajati vor fi disponibilizati, urmand ca numarul salariatilor sa ajunga la 14.114.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#CFR Calatori disponibilizari, #trenuri anulate redresare , #CFR