CFR SA are un nou director general (Video)

Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 14:57
3913 citiri
CFR SA are un nou director general (Video)
Foto: agentia.org

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a anuntat numirea unui nou director general, care a preluat aceasta functie marti.

Conform unui comunicat remis miercuri Ziare.com, George Micu este cel care a preluat conducerea companiei.

"Consiliul de Administratie (CA) l-a numit pe domnul George Micu director general al companiei, in conformitate cu prevederile art.35 (1) din Ordonanta de Urgenta nr.109/30.11.2011, privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, domnia-sa preluand mandatul marti, 16 aprilie 2013", se precizeaza in informare.

Micu a ocupat pana in 2012 pozitia de director general la CFR Marfa.

Numirea lui vine la doar o zi dupa ce, luni, Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a numit noul Consiliu de Administratie (CA), a carui componenta este alcatuita din persoane propuse de consultantul SC PricewaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants SRL, D&B David si Baias S.C.A. si George Butunoiu Group SRL.

Directorul CFR SA si-a dat demisia

Membrii Consiliului de Administratie de la CNCF CFR SA, care vor avea un mandat de patru ani sunt Sorin Mindrutescu (CEO Oracle Romania) - presedinte CA, George Micu, Jiru Enache (secretar de stat la Ministerul Finantelor Publice), Peter Weiss (fost director al Bancpost si RBS Romania) si Peter Raimund Kubinschi (vicepresedinte executiv al Nextebank).

Tot luni, Dimitris Sophocleous, si-a dat demisia din functia de director general, dupa ce planul de administrare propus de Consiliul de Administratie al CFR SA a fost respins de Ministerul Transporturilor, lucru ce a insemnat incetarea mandatului administratorilor.

Grecul fusese numit pe acest post in luna ianuarie 2013, in cadrul programului de aducere a unor manageri privati la companiile de stat, cerut de Fondul Monetar International. Acesta avea un salariu de 11.800 de euro.

Insa, la putin timp dupa numirea sa in functie, au aparut si criticile, fiind probleme in plata restantelor si a facturilor la electricitate, de exemplu.

Saptamana trecuta, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a trimis Corpul de control pentru verificarea activitatii CFR SA incepand cu data de 1 ianuarie 2013.

In replica, oficialii CFR au declarat ca sprijina o eventuala prelungire a controlului pentru perioada dinainte de inceputul acestui an, astfel incat sa fie identificati responsabilii pentru suspendarea licitatiei de evaluare a activelor din toata tara, "ceea ce a provocat prejudicii importante companiei, prin cresterea impactului taxelor locale".

C.P.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#nou director CFR SA, #George Micu director CFR SA, #nou director CFR , #CFR