Operatorii feroviari de marfa, sanctionati de Autoritatea de Siguranta Feroviara

Joi, 09 Iunie 2011, ora 21:08
2284 citiri
Operatorii feroviari de marfa, sanctionati de Autoritatea de Siguranta Feroviara

Autoritatea de Siguranta Feroviara Romana (ASFR) din cadrul Autoritatii Feroviare Romane (AFER) a efectuat, in perioada 30 mai - 3 iunie, in baza dispozitiei ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, 156 de actiuni de inspectie la 23 de operatori feroviari de marfa, a anuntat joi ministerul.

In urma acestor actiuni de inspectie au fost intocmite 46 de procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor personalului reponsabil: la Grup Feroviar Roman SA - 25 procese verbale, SC Cargo Trans Vagon SA - 8 procese verbale, SC Servtrans Invest SA - 3 procese verbale, Vest Trans Rail SA - 3 procese verbale, SNTFM CFR Marfa SA - 2 procese verbale, SC Unifertrans SA - 2 procese verbale, SC Servtrans Rail - 1 proces verbal, Logistic Service Danubius - 1 proces verbal, Transferoviar Grup - 1 proces verbal.

Totodata, pentru cele 56 de incidente pentru care se fac vinovati operatorii de transport feroviar se vor declansa proceduri de investigare a acestora. Actiunile de inspectie ale ASFR vor continua si in domeniul transportului feroviar de calatori.

De asemenea, ASFR a constatat urmatoarele deficiente in respectarea unor reglementari specifice, respectiv personalul de locomotiva nu a efectuat odihna dupa depasirea perioadei de lucru reglementata, completare eronata a formularului "Foaie de parcurs", nu sunt indeplinite conditiile pentru efectuarea odihnei personalului in dormitor, personalul de locomotiva nu detine asupra sa autorizatia de conducere a trenurilor directe de marfa in sistem simplificat si la predarea sau luarea in primire a locomotivelor in tranzit, mecanicii de locomotiva nu verifica instalatiile de control punctual al vitezei si dispozitivul de siguranta si vigilenta.

Autoritatea de Siguranta Feroviara Romana a mai constatat ca nu toti operatorii de transport feroviar au transmis Sucursalei Regionale CF caietul de prestatii cu privire la categoriile de revizie tehnica a trenurilor de marfa care circula pe raza sa de activitate si ca nu exista incaperi de serviciu si nu exista nici in posesia revizorului tehnic de vagoane o lista de scule si rechizite, intocmita de catre conducerea societatii, se efectueaza pregatirea tehnica a trenurilor fara ca trenul sa fie acoperit (semnalizat) si nu se respecta succesiunea lucrarilor si verificarilor obligatorii, in cadrul reviziei tehnice la compunere, proba completa a franelor fiind executata concomitent cu revizuirea fiecarui vagon in parte.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#CFR, #operatori feroviari marfa amenda, #amenzi operatori feroviari marfa , #CFR