Mafia nasilor CFR: Ancheta continua - retineri, audieri si lesin

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 08:46
4593 citiri
Mafia nasilor CFR: Ancheta continua - retineri, audieri si lesin

Audierile in cazul mitei primite de controlorii CFR continua si vineri, dupa ce operatiunea "Nasul", pornita de procurori in urma cu un an, la Brasov, s-a extins in toata tara.

Sute de angajati ai CFR din toata tara, suspectati de luare de mita, au fost adusi, joi, cu autobuzele la Parchetul Tribunalului Brasov. 70 suspecti au fost retinuti, iar procurorii au cerut instantei arestarea lor preventiva.

Tribunalul Brasov urmeaza sa se pronunte, vineri, daca angajatii CFR vor fi cercetati in libertate sau daca vor fi arestati. Nasii sunt acuzati ca au prejudiciat CFR cu peste 30 de milioane de euro.

Ziare.com v-a tinut la curent, in format LIVE TEXT, cu cele mai importante momente ale anchetei:

- Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov au incheiat vineri audierile celor 81 de angajati ai Societatii Nationale de Transport Feroviar de Calatori CFR SA.

- Procurorii Parchetului Tribunalului Brasov au decis retinerea a 70 dintre cei 81 de angajati ai CFR Calatori audiati in dosarul in care se fac cercetari pentru luare si dare de mita, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, difuzare de informatii nedestinate publicitatii.

- Zeci de angajati pentru care procurorii cer arestarea preventiva au ajuns, inca de dimineata, la Tribunalul Brasov.

- In jur de 130 de angajati CFR din Bucuresti, Iasi, Craiova, Constanta si Cluj sunt asteptati sa raspunda la intrebarile procurilor.

- Pana acum, zeci de angajati ai CFR Calatori au fost retinuti de procurorii brasoveni, pentru luare si dare de mita si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

- La audierile de joi, care au durat pana aproape de miezul noptii, nu au lipsit incidentele. In timp ce era audiat de procurorii de la Brasov, unuia dintre suspecti i s-a facut rau si a avut nevoie de ingrijiri medicale. Dupa ce a fost consultat de medici, insa, barbatul s-a intors sa dea explicatii in fata anchetatorilor.

- Raziile din trenuri nu s-au incheiat odata cu declansarea scadalului. Joi noaptea, politistii insotiti de procurori au ridicat un alt controlor acuzat de luare de mita.

Ancheta la CFR - Audierile continua pe banda rulanta: 18 retinuti

Zeci de angajati ai CFR Calatori din toata tara au fost adusi, joi, cu mandat pentru audieri la DIICOT Brasov, in cea mai ampla actiune de stopare a blatului pe tren, fenomen arhicunoscut si care prejudiciaza statul cu circa 150 de milioane de lei anual.

Operatiunea a fost declansata de luni de zile, initial la CFR Calatori Brasov, ulterior ea fiind extinsa la nivelul intregii tari. Procurorii DIICOT ii acuza pe suspecti de abuz in serviciu, dare si luare de mita, precum si de constituirea unei retele.

Reteaua era formata atat din controlori de tren, dar si din sefi ai acestora. Se banuieste ca sumele primite ca spaga de la calatorii prinsi fara bilet erau apoi impartite cu superiorii, cazul fiind similar cu celebrul dosar al mafiei din vami.

Toti suspectii au fost adusi la Parchetul Brasov, cei mai multi cu autobuzele sau autocarele, de la Bucuresti, Craiova, Iasi si Cluj Napoca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#audieri mita CFR, #controlori spaga tren CFR, #suspecti retinuti mita CFR , #CFR