Nereguli de 212 milioane de lei la CFR SA

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 10:00
1766 citiri
Nereguli de 212 milioane de lei la CFR SA

Curtea de Conturi a concluzionat, in urma unui control efectuat la CFR SA si la sucursalele companiei care are in administrare infrastructura feroviara, ca exista nereguli in gestionarea bunurilor din domeniul public si privat al statului ce determina pagube de peste 212 milioane de lei.

Printre neregulile constate de Curtea de Conturi privind activitatea CFR SA in 2010 se numara: achizitionare de materiale inutile, erori contabile, efectuarea unor plati ilegale, relateaza Evenimentul Zilei.

Potrivit raportului, "valoarea estimativa a erorilor/abaterilor contabile constatate insumeaza 151.585.000 lei".

La acesta suma se adauga valoarea abaterilor legate de modul in care s-a facut gestiunea economico-financiara, care se ridica si ele la 60,2 milioane lei, din care 800.000 lei venituri suplimentare datorate companiei, 194.000 prejudicii si 59,2 milioane lei alte abateri.

Printre neregulile constatate se numara: efectuarea de inregistrari contabile eronate si denaturarea veniturilor si cheltuielilor, in sensul ca sumele retrase din conturile entitatii in urma popririi - pentru indestularea creantei pe care o avea la un operator economic, au fost inregistrate in anul 2010 din contul "Creditori diversi" in contul "Debitori diversi", nefiind recunoscute pe cheltuieli (SRCF Timis); nerespectarea prevederilor legale in stabilirea si plata obligatiilor datorate sub forma impozitului pe salarii sau venituri asimilate salariilor (SRCF Iasi).

Asupra acestor aspecte a fost sesizata Garda Financiara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#control CFR SA, #nereguli CFR SA, #abateri CFR, #Curtea Conturi control CFR , #CFR
Comentarii