Noul mers al trenurilor 2012-2013. Vezi ce e nou

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 21:26
5269 citiri
Noul mers al trenurilor 2012-2013. Vezi ce e nou

CFR Calatori a informat ca, incepand cu data de 9 decembrie, va intra in vigoare noul plan de mers al trenurilor 2012-2013, care va fi valabil pana la 14 decembrie 2013.

Oferta de transport feroviar de pasageri a fost adaptata la cerintele pietei de calatori, atat prin optimizarea orariilor si a capacitatii de transport, cat si prin asigurarea conditiilor minime pe categorii de trenuri, utilizandu-se eficient resursele disponibile, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul CFR Calatori.

Astfel, zilnic se vor afla in circulatie 1378 de trenuri, cu 60 de trenuri mai mult decat in planul de mers 2011-2012.

In traficul intern s-a implementat mersul de tren cadentat pe rutele unde conditiile de circulatie si exploatare au permis acest lucru si unde traficul de calatori este cu preponderenta de naveta: Bucuresti Nord - Rosiori, Rosiori - Craiova, Constanta - Mangalia, Bucuresti Nord - Ploiesti, Ploiesti Sud - Urziceni, Buzau - Marasesti, Iasi - Ungheni Prut.

In traficul international s-au introdus doua noi trenuri cu destinatia Budapesta, de la Bucuresti Nord si de la Sighetu Marmatiei.

Prin incheierea unui contract de colaborare intre operatorul national feroviar de pasageri din Romania - CFR Calatori si MAV Trakcio - operatorul feroviar de tractiune din Ungaria, s-a urmarit fluidizarea traficului feroviar cu Ungaria prin reducerea timpilor de parcurs a trenurilor internationale utilizand o singura locomotiva intre Bucuresti si Budapesta.

Vor continua lucrarile la coridorul IV Paneuropean

Totodata, in anul 2013 vor continua, pe de o parte lucrarile de reabilitare a liniei pe coridorul IV Paneuropean, demers ce va avea efect direct in diminuarea semnificativa a capacitatii de circulatie (pana la 50 la suta pe zonele cu lucrari), iar pe de alta parte se vor deschide noi santiere de lucru pentru reabilitarea podurilor dunarene pe tronsonul Fetesti - Saligny si a tronsoanelor de cale ferata Curtici - Simeria, Simeria - Coslariu si Coslariu - Sighisoara.

Relizarea acestor lucrari, absolut necesare pentru reabilitarea infrastructurii feroviare, va conduce la modificarea semnificativa a orariilor si rutelor trenurilor care circula pe aceste tronsoane, in sensul maririi duratelor de parcurs si a limitarii rutelor de circulatie.

Ce oferte comerciale mentine CFR Calatori

CFR Calatori va mentine ofertele comerciale existente, prin care acorda reduceri la transportul feroviar atat in traficul intern cat si in cel international (Minigrup 2-5, biletul dus-intors, cartea VSD, biletul de weekend, procurarea cu anticipatie a biletelor de tren, abonamente, facilitati copii, reduceri la cumpararea online, reduceri la cumparara cu anticipatie, cardul TrenPlus etc.).

Distributia de bilete se va asigura prin canalele existente: on-line, statii si agentii, automate de vanzare.

Brosura "Mersul Trenurilor de Calatori 2012-2013" va putea fi achizitionata din principalele statii si agentii CFR din Bucuresti si din tara, la pretul de 13 lei.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#modificari mersul trenurilor, #schimbari mersul trenurilor, #mersul trenurilor CFR, #noutati trenuri 9 decembrie, #schimbari trenuri 9 decembrie , #CFR