Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presa straina: Cea mai frumoasa cale ferata a Romaniei, aproape de inchidere

Duminica, 27 Octombrie 2013, ora 20:17
5911 citiri
Presa straina: Cea mai frumoasa cale ferata a Romaniei, aproape de inchidere

Calea ferata Oravita-Anina, probabil cea mai frumoasa din tara noastra, ar putea fi inchisa in curand, dupa ce CFR a incercat sa vanda ruta turistica intr-o licitatie publica.

Numita "Semmeringul banatean", calea ferata din sud-vestul tarii a fost a cincea construita in tara noastra si prima in zona montana, implinind, pe 21 septembrie, 150 de ani de la inaugurare. Constructia sa a durat trei ani, masurand 34 de kilometri prin peisaje impresionante, 10 viaducte si 14 tunele, dintre care cel mai lung masoara 660 de metri.

In luna septembrie, s-au organizat activitati culturale si evenimente la care au participat mii de localnici si chiar si turisti straini - dovada ca publicul este interesat de comoara din Muntii Aninei, scrie site-ul de calatorii Argophilia.

La putin timp dupa eveniment, CFR a incercat sa vanda calea ferata, intr-o licitatie publica, pe 25 septembrie, iar soarta Semmeringului banatean, care cuprinde si cea mai veche statie din Romania - Oravita - este inca nedecisa.

Localnicii cer ministrului Transporturilor sa introduca un tren pe aceasta ruta, exclusiv pentru turisti. Un exemplu ar fi trenul "Nostalgia" al CFR Timisoara, care se afla in stare perfecta si ar putea sa fie folosit in scopuri turistice, putand sa atraga mii de turisti, asemenea Mocanitei.

Calea ferata Oravita - Anina reprezinta si o importanta oportunitate pentru redresare economica a uneia dintre cele mai reprezentative zone din judetul Caras-Severin. Traseul este parcurs in aproape doua ore, insa lipsa de pasageri este unul dintre factorii care ar putea duce la inchiderea rutei.

Revitalizarea caii ferate, dar si altor rute istorice ar putea aduce beneficii importante economiei si turismului local, insa CFR Calatori continua sa anuleze trenurile de pe aceasta ruta, in locul gasirii unor soluti pentru a o face profitabila, prin atragerea turistilor, se mai arata in articolul citat.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#inchidere cale ferata Oravita Anina, #tren Semmering banatean , #CFR
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Superba cale ferata si viaduct! Arata exact ca cele din Elvetia!
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Păăăi... Monumentele istorice puteau fi numai distruse, nu şi vându