Ziare.com

Raport de activitate al CFR Calatori: Doar 24 vagoane au fost modernizate in 2018. Peste jumatate din reclamatii au vizat tocmai starea acestora

Sambata, 23 Martie 2019, ora 13:17

   

Raport de activitate al CFR Calatori: Doar 24 vagoane au fost modernizate in 2018. Peste jumatate din reclamatii au vizat tocmai starea acestora
Numarul trenurilor de calatori care au circulat zilnic in medie in 2018 a fost mai mic cu 4,3% fata de anul trecut. Au fost modernizate 24 de vagoane, iar mai mult de jumatate din reclamatiile pasagerilor au vizat tocmai conditiile de calatorie, releva Raportul de activitate al CFR Calatori pe 2018.

"In anul 2018, pe intreaga retea feroviara au circulat zilnic in medie 1.366 trenuri, cu 4,3% mai putine fata de anul 2017. In cadrul obligatiei de serviciu public, in anul 2018, au fost operate zilnic in medie 1.082 trenuri, cu 4,7% mai putine fata de anul 2017. Acest fapt a fost determinat de masurile adoptate in luna martie 2018, de anulare sau de limitare a circulatiei unui numar de aproximativ 100 de trenuri.

Astfel, valoarea initiala planificata pentru mersul de tren 2017/2018 de aprox. 53,1 mil. tren-km a fost diminuata cu aprox 6%, in corelare cu reducerea corespunzatoare, la acea data, a compensatiei asigurate de la bugetul de stat, ca plata a serviciilor publice. Masurile au fost impuse si in contextul diminuarii parcului de material rulant", precizeaza CFR Calatori.

De asemenea, conform companiei, desi exercitiul bugetar a avut un rezultat negativ in anul 2018, cu finantare din fonduri proprii, au fost modernizate 24 vagoane de calatori, ceea ce a condus la sporirea capacitatii de transport cu peste 2000 de locuri.

In anul 2018, CFR Calatori a primit peste 5.500 de sesizari din partea calatorilor, din care, cca 77% reprezinta reclamatii, 10% informatii si 13% propuneri si solicitari.

Conform graficului referitor la repartizarea petitiilor pe ramuri, 61% s-au referit la vagoane.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre raport activitate CFR Calatori
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 758 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Rusine nationala

Orice tara ar fi cumparat mai mult decit vagoanele renovate.
Chiar guvernul nu are nici o rusine ca sa spuna ca o tara de 19 milioane nu e in stare sa faca mai mult intr-un an de zile decit sa repare o mina de vagoane?
Rusine, rusine, rusine.

 

Draga Gion

doar atit s-a putut moderniza conform pogromului de guvernare.

24 vagoane renovate e bilantul alse-psd

Uitati-va la tarile din vest si privinti cum arata infrastructura.
Dupa aproape 30 de ani e o rusine.
Cine vine la putere trebue sa fie constient de opinia publica altfel niciodata nu va fi progres.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor