Sindicalistii CFR se intalnesc luni cu Berceanu

Joi, 19 August 2010, ora 22:03
1461 citiri
Sindicalistii CFR se intalnesc luni cu Berceanu
Foto: stirimatinale.ro

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, va avea luni, 23 august, o intalnire cu toate sindicatele din domeniul feroviar.

Ministrul a precizat ca aceasta intalnire a fost stabilita initial pentru vineri, 20 august 2010, dar unii reprezentanti ai acestor sindicate au raspuns ca prefera ziua de luni, 23 august 2010, informeaza un comunicat al MTI.

De asemenea, Radu Berceanu a spus ca va analiza, pana la intalnirea de luni, programele de reducere a cheltuielilor si de crestere a veniturilor prezentate de companiile feroviare, explicand ca obiectivul sau este echilibrarea veniturilor si a cheltuielilor din companiile feroviare de stat.

Un numar de 300 de angajati ai CFR Calatori au organizat, miercuri, un protest spontan in fata Ministerului Transporturilor impotriva masurii de trimitere in somaj tehnic a unui numar de 15.000 de angajati.

Sindicatele de la CFR Calatori au amenintat cu oprirea activitatii, in cazul in care conducerea companiei nu va oferi un raspuns clar cu privire la calendarul de disponibilizari si trimiterea in somaj tehnic a angajatilor companiei, a declarat, miercuri, presedintele Federatiei Miscare Personal (FMP), Ion Molea.

Angajatii CFR Calatori au fost trimisi in somaj tehnic incepand de luni, 16 august, timp de 60 de zile, pe o perioada de patru luni.

Astfel, angajatii companiei, circa 15.000, inclusiv directorii, au primit miercuri notificari de somaj tehnic timp de 60 de zile calendaristice, din care 44 lucratoare, pe o perioada de patru luni, incepand cu data de 16 august, cu 75 la suta din salariul de baza.

Decizia vine dupa ce compania a inregistrat pierderi la sase luni, iar conducerea incearca sa gaseasca solutii pentru redresare, inclusiv prin concedierea angajatilor.

Disponibilizarile vizeaza companiile cu pierderi si vor afecta si CFR Calatori, unde intre 2.000 si 4.000 de oameni isi vor pierde slujbele alaturi de CFR Marfa - 5.000 de oameni disponibilizati de la compania centrala si diviziile subordonate, de revizie vagoane, reparatii, 2.900 de oameni de la CFR SA si 1.000 de angajati de la Electrificare CFR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Radu Berceanu sindicate feroviare, #reducere cheltuieli disponibilizari , #CFR