Spaga la CFR: Doi directori implicati in dosar a fost destituiti

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 16:51
2281 citiri
Spaga la CFR: Doi directori implicati in dosar a fost destituiti
Foto: CFR

Cei doi directori de la CFR acuzati de luare de mita si abuz in serviciu, au fost destituiti din functie, vineri, la o zi dupa ce instanta a decis arestarea lor la domiciliu, pentru 30 de zile.

Conducerea CFR Calatori a dispus revocarea din functie si suspendarea din activitate a Directorului de Tractiune Teodor Gavris a anuntat, vineri, conducerea societatii, intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Aceasta masura a fost luata ca urmare a implicarii acestuia de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA) intr-un dosar penal privind comiterea unor infractiuni legate de activitatea desfasurata in cadrul companiei", explica sursa citata.

Reprezentantii CFR Calatori anunta ca societatea a pus la dispozitia DNA documentele solicitate si va colabora in continuare cu toate institutiile statului cu atributii in instrumentarea acestui dosar.

De asemenea, sursa citata precizeaza ca "Directoratul CFR Calatori a demarat un control tematic la nivelul mai multor subunitati ale companiei".

Decizia vine la doua zile dupa ce Teodor Gavris, director de tractiune in cadrul SNTFC CFR Calatori, a fost retinut pentru 24 de ore intr-un dosar de coruptie la CFR, fiind acuzat de luare de mita, de abuz in serviciu si complicitate la spalare de bani.

Decizie similara si la SRCF Galati

La scurt timp de la anuntul CFR Calatori, si Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA a anuntat ca a luat o decizie similara in cazul directorului Sucursalei Regionale de Cai Ferate Galati.

"Laurentiu Seceleanu nu mai indeplineste functia de director al SRCF Galati, acestuia fiindu-i suspendat contractul individual de munca, conform Codului Muncii, art. 50, litera g. Masura a fost luata in urma deciziei, de arest la domiciliu, a Tribunalului Cluj, din 30 octombrie 2014", informeaza SRCF Galati, intr-un comunicat remis Ziare.com

Laurentiu Seceleanu este acuzat de luare de mita si complicitate la spalare de bani, in dosarul privind spaga la CFR.

Spaga la CFR: Prima reactie a ministrului Rus

Procurorii DNA au facut marti perchezitii in mai multe judete, intr-o cauza care vizeaza suspiciuni de coruptie comise in perioada 2012-2014. Miercuri, sapte persoane au fost retinute in acest dosar, printre care se numara si cei doi directori CFR.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Cluj, Simona Trestianu, a declarat, joi, ca instanta a dispus arestarea la domiciliu pe 30 de zile a celor sapte persoane pentru care procurorii anticoruptie au cerut arestul preventiv.

Tot joi, ministrul Ioan Rus a trimis Corpul de Control al ministerului sa faca "un control temeinic" la societatile feroviare CFR, inclusiv la CFR Calatori.

G.F.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#director CFR demis, #dosarul spaga CFR demitere, #director CFR arest domiciliu , #CFR