Circulatia pe Transalpina este restrictionata pentru finala Campionatului de Drift

Duminica, 15 Octombrie 2017, ora 08:12
3411 citiri
Circulatia pe Transalpina este restrictionata pentru finala Campionatului de Drift
Foto: Facebook/Romanian Drift Community

Circulatia rutiera pe Transalpina, intre Novaci si Ranca, va fi restrictionata, duminica, pentru desfasurarea Campionatului National de Drift - Ranca 2017, informeaza Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit sursei citate, circulatia va fi inchisa in intervalele orare 8:00 - 11:00, 12:00 - 14:00 si 15:00 - 18:00.

"Conducatorii auto sunt rugati sa respecte semnalizarea temporara aferenta inchiderii circulatiei", atentioneaza CNAIR.

Marea finala a Campionatului National de Drift, ale carei rezultate vor conta si pentru Campionatul Central European, se va desfasura in perioada 14-15 octombrie pe celebra sosea Transalpina, piloti de pe intreg continentul anuntandu-si prezenta la start, a anuntat, pe 2 octombrie, Romanian Drift Community, intr-un comunicat.

Unul dintre cele mai asteptate evenimente ale anului in motorsportul romanesc, care va decide noul campion national absolut in driftul romanesc, se va desfasura intre kilometrii 19 si 21 ai celebrului DN 67C (Transalpina), intre localitatile Novaci si Ranca, organizatorii anuntand ca traseul ales este considerat cel mai spectaculos din acest sezon.

In total, peste 50 de piloti, printre care toti campionii nationali din istoria Romaniei, au confirmat prezenta, alaturi de castigatorii campionatelor din Bulgaria, Ungaria si Slovacia. Etapa este organizata in parteneriat cu omologii din Ungaria, facand parte dintr-un proiect pilot initiat la inceputul anului, Campionatul Central European. Acesta va fi primul pas pentru ca o etapa de drift din tara noastra sa fie recunoscuta de FIA (Federatia Internationala de Automobilism).

Sambata, 14 octombrie, incepand cu ora 12,00, au debutat antrenamentele si calificarile, iar duminica, 15 octombrie, sunt programate battle-urile care vor decide invingatorul, in ambele zile accesul publicului fiind gratuit. In prezent, Traian Buse, Calin Ciortan, Sorin Ene si Vlad Stanescu au mai ramas in lupta pentru titlul de campion national absolut al Romaniei, fiecare avand sanse matematice reale pentru a obtine mult ravnitul trofeu.

Incepand din 2015, driftul a fost recunoscut oficial ca proba sportiva de catre Ministerul Tineretului si Sportului, fiind parte din Federatia Romana de Automobilism Sportiv. In ultimii doi ani, la evenimentele organizate de Romanian Drift Community au asistat aproximativ 150.000 de spectatori. De asemenea, incepand cu acest an, clubul a semnat un parteneriat si cu Departamentul Centenar din cadrul Guvernului Romaniei.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#circulatie restrictionata Transalpina, #circulatie Novaci Ranca, #Campionatul Na ional de Drift , #circulatie