Ziare.com

PF Daniel: Pelerinajul este o calatorie cu scop sfant, nu o aerisire de promenada

Duminica, 28 Martie 2010, ora 13:30

   

PF Daniel: Pelerinajul este o calatorie cu scop sfant, nu o aerisire de promenada
PF Daniel a atras atentia miilor de oameni prezenti la pelerinajul de Florii ca aceasta calatorie religioasa este o dovada a credintei si nu trebuie privita ca o plimbare, turism de curiozitate, exercitiu de miscare fizica pentru o circulatie mai buna a sangelui sau o simpla aerisire de promenada.

Pelerinajul inchinat Intrarii Domnului in Ierusalim a fost reluat in Bucuresti in 2008, dupa o pauza de sase decenii, intrerupere dictata de regimul comunist, aminteste Mediafax.

Preoti si oameni cu icoane in maini au umplut la refuz curtea Manastirii Radu Voda. Clopote si toaca anunta plecarea in procesiune. O coloana formata din cei 600 de preoti ai celor trei Protoierii din Bucuresti si ai celor doua din judetul Ilfov, condusi de Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor a fost urmata de alta formata din seminaristi, maicute si mireni.

Procesiunea se indreapta spre Catedrala Patriarhala, trecand pe la Biserica - Paraclis patriarhal "Sfantul Spiridon Nou" si pe la Biserica "Sfanta Ecaterina", paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

Pelerinii au ajuns la Catedrala Patriarhala in jurul orelor 17.30, fiind intampinati de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, alaturi de care s-au aflat Preasfintitul Mihail, Episcopul Australiei si Noii Zeelande, Preasfintitul Ciprian Campineanul, Episcop Vicar Patriarhal si Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul, Episcop Vicar Patriarhal, si slujitorii Catedralei Patriarhale.

Patriarhul Romaniei le-a vorbit miilor de credinciosi despre importanta si sensul pelerinajului crestin: "Pelerinajul este o calatorie sfanta cu scop sfant. Nu este o calatorie de plimbare, nu este un turism de curiozitate, nu este un exercitiu de miscare fizica pentru o circulatie mai buna a sangelui si nicio simpla aerisire de promenada. Pelerinajul de Florii este o calatorie cu scop de cautare a sfinteniei. Pelerinajul are totdeauna ca scop cautarea sfinteniei din locurile sfinte, biblice".

"Duminica Intrarii Domnului in Ierusalim este o zi care prevesteste Invierea lui Hristos, ea este, oarecum, un Paste anticipat, o arvuna a biruintei asupra mortii, asupra pacatului, asupra rautatii oamenilor, o biruinta a iubirii lui Hristos-Dumnezeu, iubire mai tare decat orice ura si invidie, decat orice tradare si lasitate, decat orice lacomie de bani si de putere lumeasca trecatoare", a incheiat PFDaniel.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2161 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
34 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

IERUSALIMELE DIN ROMANICA

PELERINAJELE NAIVILOR = O EXPUNERE GROSOLANA STRADALA, CICA A PROPRIEI CREDINTE ,IMPORTATE SI IMPUSE DE IMPARATII ROMANI IN COLABORARE CU PREOTII SPRE SLAVIREA PROPRIILOR INTERESE,AU DISPARUT DEFILARILE COMUNISTE SI APAR CELE RELIGIOASE,PE CIND AUTOFLAGELAREA PE STRAZI?!!

 

600 de preoti?

Dar cati din ei cunosc Sciptura?
Daniele invata pe popor Scriptura si frica de Dumnezeu, ca altfel tot cu o miscare fizica ramai.
"Dumnezeu ne-a dat viata vesnica, si aceasta viata este in Fiul Sau. Cine are pe Fiul, are viata; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viata. Epistola lui Ioan cap 3, vers 11-12.

Iar in Evanghelia dupa Ioan capitolul 5,versetul 24 sice:
"Adevarat, adevarat va spun,ca cine asculta cuvintele Mele si crede in Cel ce M-a trimis are viata vesnica si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata."

Isus Chistos este Domn si Mantuitor!

Amin

 

CE ABERATII !!! CINE ARE PE FIUL ARE VIATA-CINE NU ARE PE FIUL NU ARE VIATA

DECI inainte sa apara acest asa zis fiu nimeni de pe terra nu avea viata,...ma mir cum de mai traiesc animalele,insectele,necredincioasele...

Ce n-ai inteles ?

Cine are pe FIUL are VIATA VESNICA, adica daca ai credinta in Dumnezeu, sufletul inviaza dupa moartea fizica si traieste VESNIC IN RAI.

@Ergonomic: "sufletul inviaza dupa moartea fizica si traieste VESNIC IN RAI."

Si inviaza numai sufletul credinciosilor crestini? Numai ei ajung in rai? Dumnezeu nu e unul singur si bun cu toti oamenii pe care i-a facut dupa chipul si asemanarea sa (chiar daca sunt mai multe rase)? Ce se intampla cu sufletele musulmanilor care si ei sunt foarte credinciosi, chiar mai credinciosi ca multi crestini...Cu budistii, stim, se reincarneaza si se intorc pe pamant...Da´ paganii (aia care cred in mama natura) unde ajung? Pe vreo pajiste verde intr-un colt de rai dar nu langa Domnul ci langa vreun zeu al naturii?

Mai 'dac67' mai, nu-i deloc "aberant"...

pentru că sufletul omului este nemuritor, și, dacă se intoarce sau nu la Dumnezeu, va avea parte de "viață veșnică" sau de chin veșnic.
De exemplu la Iohn 17:3 citim astfel:  "Și viața veșnicã este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat și pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu."
Să-L "cunoaștem" pe Dumnezeu (Tatal, Fiul si Duhul Sfant)inseamnă sa fim in părtășie stransă cu El, nu doar să știm cate ceva despre El.

pentru 'kvinna'

crezi ca budiștii sau alții se incadrează tot aici:  
"... de la idoli v-ați intors la Dumnezeu, ca să slujiți Dumnezeului celui viu și adevărat" (1 Tesaloniceni 1:9)
... pentru a obține viața veșnică?
Eu nu cunosc decat UN "Dumnezeu adevărat"!

@Lake: "Eu nu cunosc decat UN "Dumnezeu adevărat"!"

Pai, da, e unul singur, al tutror oamenilor indiferent de rasa, sex, religie. Restul sunt credinte, religii, mituri, create de oameni si deci variaza de la credinta la credinta, unii cred in una, altii in alta si altii in nimic. Dar Dumnezeu, in bunatatea lui ii iubeste pe toti in mod egal, inclusiv pe mine fiindca m-a ajutat in momente grele:))

@Kvinna

Cu sufletele credinciosilor ortodoxi se stie SIGUR ca vor ajunge in rai, cu celelalte se va stabili de catre Domnul Dumnezeu la judecata de apoi

Mai 'ergonomic'-ule, nu te grabi asa...!

La sfarsit vor fi despartite "OILE" de "CAPRE", si nu
"ortodocsii" fata de altii!

Tot pentru 'kvinna'...

Cum iti explici faptul ca in timp ce Dumnezeu a acceptat ca Fiul sau sa-si dea viata pentru rascumpararea oamenilor, unul ca Alah ii trimite pe oameni sa moara pentru El. Rezulta ca unul este fals.

"Cu sufletele credinciosilor ortodoxi se stie SIGUR ca vor ajunge in rai"

Ei, atunci m-am linistit, stiu sigur ca *** familiei mele, credinciosi ortodocsi, sunt acum in rai, alaturi de Domnul...

@Lake:"Cum iti explici faptul ca in timp ce Dumnezeu a acceptat ca Fiul sau sa-si dea viata pentru rascumpararea oamenilor"...
Sa fie fiindca ii iubeste mult pe oameni, adica pe credinciosii ortodocsi? Ca altfel nu-mi explic, io n-as sacrifica copiii mei pentru oameni, m-as sacrifica eu pentru copii:)

Nu oamenii RELIGIOSI (inclusiv ortodocsii) vor intra in ‘impărătia lui Dumnezeu’,

ci oamenii CREDINCIOSI, cei care s-au pocait cu adevarat, si s-au ‘născut din nou’.

La Ioan 3:16 citim următoarele:
“Fiindcă atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca ORICINE crede in El, să nu piară, ci să aibă viata vesnică."

- De ce a acceptat Tatăl jertfa Fiului?! – Pentru că nu era altă cale de salvare, intrucat "toti oamenii au păcătuit", si nimeni de pe pămant nu se califica a fi "mielul fără cusur si fără pată", asa cum cere sfintenia si dreptatea lui Dumnezeu. Orice om care s-ar fi jertfit pentru omenire, n-ar fi fost acceptat de către Dumnezeu.

mos nicolae

N-am stiut ca esti un copil al Domnului care citesti si cunosti Biblia.Domnul Isus sa te binecuvinteze si sa fi un bun martor pentru cei ce nu cunosc Evanghelia Lui Christos, caci la aceasta am fost chemati sa marturisim Cuvintul Lui si altora ca si ei sa aiba viata vesnica.Domnul Isus nu vrea formalitati si obiceiuri ca mai sus ci o inima sincera care sa-l iubeasca si sa-l slujeasca.

CALATORIA E CALATORIE, SMERENIA E SMERENIE

NUMAI DACA PUNE PATRIARHIA UN VEHICUL IZOLAT FONIC,POTI SA-TI FERESTI URECHILE DE GURA SI COMENTARIILE LUMESTI.

 

mult

circ si paine putina. Adevarata credinta se poarta-n suflet, fara fast si obiecte "sfintite" la vanzare. Adevaratul credincios este discret si ascet. Nu este nimic mai patetic ca aceste multimi care se calca-n picioare dupa o noapte de asteptare ca la sezatoare, ca sa pupe moaste, ca sa capete ceva. Este umilitor. Liderii religiosi se folosesc de ignoranta si buna-credinta a credinciosilor. Ce avere are preasfintitul?

 

D-na Kvinna de data aceasta

sunt perfect de acord cu dumneavoastra, cred preafericitul a pierdut de mult socoteala.

Esti foarte ignoranta!

Dar iti place sa-ti dai cu parerea!.Ce avere are Patriarhul?.Nu are nici o avere!.Ca orice calugar a depus votul saraciei si al castitatii,asa ca nu are nici familie,nici copii si nici avere.Nu are voie sa aibe nimic in proprietate,ca orice calugar,inainte de a fi tuns in monahism,trebuie,ori sa vinzi intreaga avere si sa imparti banii saracilor,sau Biserica va devenii automat proprietara averii tale.Nu intra in subiecte unde iti prinzi nasul!

Ca

ignoranta ce sunt, am intrebat, l-am vazut asa bortos si cu privire rea, fata bucalata de camatar, si am crezut ca e bogat. Merci de lamuriri:)

kvinna

Uite ce spune Biblia de ei in matei 23;1-10 Deci toate lucrurile pe care va spunei sa le paziti,paziti-le si faceti-le;dar dupa faptele lor sa nu faceti.Caci ei zic dar nu fac.Ei leaga sarcini grele si cu anevoie de purtat,si le pun pe umerii oamenilor,dar ei nici cu degetul nu vor sa le miste.toate faptele lor le fac pentru ca sa fie vazuti de oameni.Astfel,isi fac filacteriile late,isi fac poalele vesmintelor cu ciucuri lungi,umbla dupa lucrurile dintai la oaspetze,si dupa scaunele dintai la sinagogi(biserci):le place sa le faca oamenii plecaciuni prin piete,si sa le zica Rabi!Rabi!Voi sa nu va numiti Rabi!Fiindca Unul singur este Invatator Domnul Isus Cristos,si voi toti sinteti frati.Si Tata sa nu numiti pe nimeni pe pamint;pentruca unul singur este Tatal vostru; Acela care este in ceruri.Sa nu va numiti "dascali"ca unul singur este Dascalul vostru Domnul Isus Cristos.Daca oamenii au citi biblia sau lamuri despre popi ce fel de oameni acestia sint.

"sinagogi(biserci)(...):le place sa le faca oamenii plecaciuni prin piete,si sa le zica Rabi!Rabi!"

Majoritatea textelor erau valabile pentru iudei, la vremea aceea. Sunteti liberi sa credeti si sa interpretati cum doriti si cum va convine acele texte iudaice. Dar lasati prozelitismul ca nu puteti convinge. Ceea ce este adevar, realitate pentru dvstra. nu reprezinta nimic pentru altii. Este pur si simplu credinta, si credinta, religia, sunt absolut necesare pentru marile mase pentru ca "frica de Dumnezeu" ii tine-n frau, religia e buna pentru cei care nu au liberul arbitru personal, adica Constiinta, atat de dezvoltat incat sa-i "constranga" din interior spre exterior si nu invers.

Da, cine are pe Fiul are viata

Dumneata cunosti Scripturile? Macar acum de Pasti incearca sa le rasfoiesti. Iar daca n-ai spunem ca-ti trimit.

 

Este diferenta intre viata si viata vesnica

sas ca matale ar fi bine sa pui mana pe Scriprura macar acum de Pasti.
Si mai e o diferenta, una mare: intre om si animale, omul poate sa creada iar animalele nu.
Pe cat se vede tu nu prea crezi, aceasta e o mare aberatie!

 

SARLATANII SE FOLOSESC DE SENTIMENTELE OAMENILOR.!!!

TU la ce zeu te inchini la cel din biblie,cel singeros,
gelos,care vrea sacrificii umane,ia citeste tu din biblie
numerii.cap31.si deuteronomul cap20.

Mai 'dac67', Dumnezeu nu este numai SFANT și DREPT...

ci in primul rand este DRAGOSTE!

"Sau disprețuiești tu bogățiile bunătății, ingăduinței și indelungei Lui răbdări? Nu vezi tu cã bunătatea lui Dumnezeu te indeamnă la pocăință?" (RomanI 2:4)

PREA INALT SI PREA FERICIT.

PFFFFFFFFF
Ati uitat de scandalurile PREA INALTULUI ....
ATI uitat de mormantarea PREA INALTULUI.....
cate costuri si cat scandal a fost.
ptr prea INALT SI FERICIT sau alocat 1miliard ptr mormantare.
verisoara mea a murit ptr ca nu a fost ajutata de MEDICI.
a primit 800 lei.
Ea nu era PREA INALTA SI FERICITA.
religia de acum care nu plateste taxe .
si fac tranzactii cu miliarde de $$$$$$$
saraca biserica .
CATI banii se strang de la amaratii romanii acum de PASTE.
totii merg la ORTODOXul PREA INALTUL SI PREA FERICIT.
religia nu e pe banii e gratis daca crezii dar daca ajungii sa platesti ca sa crezi inseamna ca cumperi credinta.
e parerea mea.

 

FIGURA DIN POZA TITLULUI.SPUNE TOT UITATIVA BINE LA POZA PREA INALTULUI FIGURA DE MAFIOT HOT CRIMINAL

Adevarul doare asta e problema deacea merge totul cum merge.

 

http://victor-roncea.blogspot.com/2009/07/prea-fericitul-daniel-si-prea.html

"Noul Patriarh si-a transformat casa părintească in vilă de lux, in timp ce fratele său trăieste intr-o anexă a fostului CAP, fără apă si curent"

Da,cum sa nu...

Ce credibilitate mai are BOR cand ea s-a transformat in cea mai mare afacere neimpozitabila din Romania,a?Au baietii ziar,televiziune,radio...chiar si agentia proprie de turism religios...ce sa mai...ca sa nu mai zic de banii adunati de la enoriasii creduli,la care se adauga si salariile lor nesimtite...
Dar na..."crede si nu cerceta" :) FAIL!

 

DACĂ AVEAM EU CURAJUL SĂ AFIRM CELE SCRISE AICI

Ce de vorbe dulci imi mai transmiteau nationalistii de grotă. Asta se numeste dubla măsură, care numai trăsătură crestinească nu e.
Dar ce te poti astepta mai mult de la patriotii de paradă si crestinii de : Că asa dă bine si e trendy. Ieri cu steaua rosie, astăzi cu crucea ortodoxă.
Un Ardelean, care asa vrea să rămană , nici boz.gor, nici tig.an, ci OM !

 

Cel mai

greu in viata este sa ramai OM.

kvinna

Biblia spune adevarat adevarat va spun ca cine nu se va naste din nou cu niciun chip nu va intra in Imparatia lui Dumnezeu.Nasterea din nou se face cind omul se intilneste cu Dumnezeu si spune Doamne Isuse Atotputernicule Tata iata-ma vin la tine un pacatos netrebnic cum sint, te rog primeste-ma curateste-ma in singelekk Domnului Isus de orice pacat si intra in inima mea azi caci de azi innainte vreau sa-ti urmez tie .Este o pocainta,o decizie pe care o faci sincer inaintea Lui Dumnezeu.Iar cu privire la ce ai spus despre Dumnezeu trimitindu-si Fiul sau sa moara pentru noi este ca Domnul Isus a acceptat de buna voie venirea Sa pe pamint sa salveze omenirea.

 

" a acceptat de buna voie venirea Sa pe pamint sa salveze omenirea."

Si a salvat-o sau urmeaza s-o salveze?

Isus Hristos a salvat pe cine a acceptat, pe cine s-a intors la El...!

"In El avem răscumpărarea, prin sangele Lui, iertarea păcatelor, după bogățiile harului Sãu" (Efeseni 1:7)
Astăzi, "ușa harului Său" incă este deschisă, dar "maine nu-i al nostru"...!
Cine amana pocăința și credința, iși scrie singur sentința. Hristos a murit pentru toți oamenii, dar mulți nu-L vor...! Ce nebunie!!!Platforma pentru solutionarea online a litigiilor