Regulile de navigare in Delta Dunarii se schimba

Luni, 15 Octombrie 2012, ora 09:23
4181 citiri
Regulile de navigare in Delta Dunarii se schimba

Conducerea Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) doreste sa transmita saptamana aceasta Ministerului Mediului propunerea de hotarare de Guvern privind Regulamentul de circulatie si navigatie in Delta, potrivit dezbaterilor pe marginea acestuia localnicii urmand sa fie scutiti de la plata permisului de acces in Rezervatie pentru barci.

"La inceputul acestui an, au mai fost discutii cu forurile implicate, dar i-am chemat din nou pe actorii principali, pentru a ajunge la un numitor comun privind aceste reguli. Daca ajungem astazi la un consens, luni vom trimite Ministerului Mediului propunerea noastra de hotarare de Guvern", a declarat, in timpul unei conferinte de presa, guvernatorul Rezervatiei, Edward Bratfanof.

Restrictii de viteza

Dupa ce in anii trecuti agentii turistici din Rezervatie au criticat intentia autoritatilor de a interzice accesul in Delta a ambarcatiunilor cu motoare de capacitate mare, guvernatorul Bratfanof a mentionat ca Regulamentul de navigatie in Delta Dunarii va restrictiona doar viteza ambarcatiunilor pe lacurile si canalele interioare din Rezervatie.

De asemenea, potrivit dezbaterilor la care au participat si lideri ai asociatiilor de pescari si agenti turistici, proiectul de hotarare care va fi transmis va avea in vedere ca localnicii sa nu plateasca permis de acces in Rezervatie pentru ambarcatiunile pe care le detin.

"In opinia mea, barcile trebuie sa fie dotate cu un micro-cip si am stabilit o filosofie de principiu - ca localnicii sa fie ajutati sa-si gaseasca un loc de munca. Pana la urma, localnicul trebuie sa fie un privilegiat, nu un supra-taxat", a declarat in timpul conferintei de presa presedintele asociatiei Salvati Dunarea si Delta, Liviu Mihaiu.

In timpul dezbaterilor pe marginea Regulamentului de navigatie in Delta, s-a stabilit ca permisul de acces sa fie valabil un an calendaristic, iar unii operatori turistici si-au exprimat intentia de a introduce obligativitatea asigurarii ambarcatiunilor. Regulamentul de circulatie pe canalele interioare din Delta a fost criticat in repetate randuri de operatorii de turism, din cauza lipsei sanctiunilor, dar si a prevederilor referitoare la stationarea hotelurilor plutitoare in locurile semnalizate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#reguli navigare Delta Dunarii, #barci Delta Dunarii , #circulatie