Atentie, furtuna! Cod galben in 20 de judete, cod portocaliu in Bucuresti

Sambata, 06 Iulie 2013, ora 17:08
3980 citiri
Atentie, furtuna! Cod galben in 20 de judete, cod portocaliu in Bucuresti

Meteorologii au emis, sambata dupa-amiaza, avertizari cod galben de furtuna pentru 20 de judetete.

De asemenea, Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod portocaliu in judetul Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, pe langa cel galben care este deja in vigoare. Avertizarea este valabila pana la 18.10.

Se vor semnala intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, cu rafale ce pot depasi 70 km/h si grindina dimensiuni medii, frecvente descarcari electrice, cantitati de apa ce pot depasi 20..25 l/mp

De asemenea, intre 16.45 si 18.30, este valabila o avertizare judetul Alba: in zona delimitata de localitatile: Posaga, Baia de Aries,Ramet,Galda de Jos, municipiul Alba Iulia, Vintu de Jos, Zladna, Abrud, Campeni, Arieseni, Bistra.

Se vor semnala: frecvente descarcari electrice, ploi cu caracter de aversa ce pot depasi 20 l/mp, intensificari ale vantului, grindina de dimensiuni medii.

Pana la ora 18:00, este sub incidenta codului galben judetul Vrancea - mai ales estul si centrul judetului inclusiv localitatile Odobesti, Panciu, Marasesti, Focsani.

Meteorologii anunta intensificari ale vantului care, trecator pot lua aspect de vijelie cantitati de precipitatii care local pot atinge si depasi 25...30 l/mp, grindina, descarcari electrice.

Codul este valabil pana la 18:30, local in judetul Calarasi - judetul Ilfov, incepand cu partea estica, inclusiv municipiul Bucuresti.

Meteorologii anunta intensificari ale vantului cu rafale de 50...60 km/h, cantitatile de apa ce pot depasi 15..20 l/mp, grindina dimensiuni mici si medii, frecvente descarcari electrice.

Totodata, intre 16.20 si 17.30 este valabil un cod galben in judetul Cluj, in zona delimitata de localitatile camarasu, Frata, Campia Turzii, Moldovenesti, Feleacu, Apahida, Mociu, inclusiv municipiile Turda, Campia Turzii si Cluj-Napoca.

Se vor semnala: descarcari electrice frecvente, grindina de dimensiuni mici si medii, intensificari ale vantului, averse cu cantitati de apa ce pot depasi izolat 25 l/mp.

Un alt cod este valabil in intervalul 16.00 - 18.00 pentru judetul Alba: in zona delimitata de localitatile: Rosia de Secas, Blaj, Teiusi, Aiud, Livezile, Ocna Mures, Farau, Cetatea de Balta, Jidvei - Jud.Sibiu:jumatatea vestica a judetului, in zona delimitata de localitatile: Copsa Mic. Seica Mare, Slimnic.

Se vor semnala: frecvente descarcari electrice, ploi cu caracter de aversa ce pot depasi 20 l/mp, grindina de dimensiuni medii, intensificari ale vantului

Pana la 17:00, este vizat judetul Maramures, in zona delimitata de localitatile Recea, Grosi, Dumbravita, Copalnic Manastur, Somcuta Mare, Satulung, Municipiul Baia Mare.

Se vor semnala: descarcari electrice frecvente, grindina de dimensiuni medii, intensificari ale vantului, averse cu cantitati de apa ce pot depasi izolat 25 l/mp.

In intervalul 16.15 si 17.45, este valabil codul galben zona de campie a judetului Buzau, inclusiv municipiul Buzau - jumatatea vestica a judetului Ialomita - jumatatea sudica a judetului Prahova, inclusiv municipiul Ploiesti.

Pana la 17:30, sunt vizate judetul Botosani: cea mai mare parte a judetului inclusiv municipiul Botosani si Dorohoi - judetul Iasi: cea mai mare parte a judetului inclusiv municipiul Iasi, Tg. Frumos, Harlau, Pascani - judetul Bacau: jumatatea de est, inclusiv municipiul Bacau si judetul Suceava.

Se vor semnala: intensificari ale vantului, cantitati de precipitatii care local pot atinge si depasi 25...30 l/mp, grindina, descarcari electrice.

Sunt vizate, pana la 16:55, si jumatatea de V a judetului Tulcea si NV-ul judetului Constanta.

Un alt cod galben, pana la 17.00, este valabil pentru sudul si estul judetului Buzau - nordul si estul judetului Ialomita.

D.R.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#furtuna cod galben, #Bucuresti avertizare furtuna , #cod galben