Avertizare cod galben de ploi si vijelii

Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 10:06
5476 citiri
Avertizare cod galben de ploi si vijelii

Meteorologii avertizeaza ca incepand de miercuri, de la ora 11, si pana joi, la aceeasi ora, se vor semnala ploi insemnate cantitativ si vijelii in patru judete din sud-vestul tarii, motiv pentru care au emis o avertizare de tip cod galben.

ANM informeaza ca in intervalul mentionat va ploua in sud-vestul si sudul tarii, precum si la munte, unde se vor cumula cantitati de apa de 15...20 l/mp. In judetele Dolj, Mehedinti, Olt si Teleorman.

Local, cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 50...60 l/mp.

Mai mult, in regiunile sudice si la munte, vantul va avea intensificari temporare, cu viteze de 50...70 km/h, iar izolat, mai ales in zona montana inalta, vor fi rafale de peste 70...80 km/h.

Ne asteapta doua zile ploioase, dar cu temperaturi placute.

Miercuri, avem parte de o zi cu vreme instabila, semnalandu-se innorari si averse insotite de descarcari electrice in regiunile sudice, la munte si pe arii restranse in restul tarii. Pe langa ploaie, isi face aparitia si vantul, care va sufla puternic.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 22 de grade in Oltenia si 29-30 de grade in estul si nord-vestul teritoriului, in timp ce valorile termice nocturne vor fi cuprinse intre 11 si 21 de grade.

Vreme instabila si in Bucuresti, unde cerul va fi plin de nori si va ploua, mai ales dupa-amiaza si noaptea. Aversele vor fi insotite de tunete si fulgere, precum si de vant puternic. Cele mai ridicate temperaturi vor atinge 28-29 de grade, iar valorile nocturne vor fi de 18-19 grade.

La Brasov vor fi 25 de grade, la Constanta 27 de grade, la Galati 30 de grade, la Suceava 24 de grade, la Baia Mare 28 de grade, la Cluj-Napoca 26 de grade, la Craiova 25 de grade, la Iasi 30 de grade, iar la Timisoara 28 de grade.

Vremea in primele doua luni de toamna - ne face iarna o surpriza timpurie?

Joi, continua vremea de toamna, cerul fiind innorat si ploile acoperind arii extinse in zonele sudice si sud-vestice. Precipitatii slabe sunt posibile si in restul tarii, in special la munte.

La Bucuresti vor fi 30 de grade, la Brasov 27 de grade, la Constanta 28 de grade, la Galati 31 de grade, la Suceava 23 de grade, la Baia Mare 29 de grade, la Cluj-Napoca 28 de grade, la Craiova 27 de grade, la Iasi 29 de grade, iar la Timisoara 28 de grade.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#cod galben ploi septembrie 2014 , #cod galben